Ještě k Regentovi. Bohužel, vedení pivovaru asi na to nemá, aby dokázali udržet síť hospod kde se jejich pivo točí. Do tohoto regionu jezdím už dlouho a mohu dost srovnávat. Párkrát se mi povedlo dostat i do pivovaru a to nejen jako návštěvník oficiální prohlídky. Bohužel kvalita jde dolů, zatím se to týká hlavně desítky. Dvanáctka a vyšší stupňovitosti jsou zatím dobré, otázka je jak dlouho. Pokud bude odběr klesat, bude nutné sáhnout k úsporným opatřením. Jelikož mají možnost využití CKT v širší míře, myslím že dřív nebo později to udělají. Zatím ještě pivo zraje v ležáckých sklepích, otázka je jak dlouho...
Další věcí je stále větší obsazování hospod velkovýrobci. Bohužel, tento trh s pivní sodou funguje a "pivaři" jsou spokojeni. Naši předkové, kteří dokázali v minulých staletích, vydobít pozici Českého piva, by se asi divili, co se děje teď. Novodobí vlastníci, kteří dnes zneužívají této tradice, před pár lety ani nevěděli kde Česká republika leží a co je pravé české pivo....
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Další věcí je stále větší obsazování hospod velkovýrobci. Bohužel, tento trh s pivní sodou funguje a "pivaři" jsou spokojeni. Naši předkové, kteří dokázali v minulých staletích, vydobít pozici Českého piva, by se asi divili, co se děje teď. Novodobí vlastníci, kteří dnes zneužívají této tradice, před pár lety ani nevěděli kde Česká republika leží a co je pravé české pivo....