úvod
homepage

Komentáře

článku: Vojkovice, Nošovice a Frýdek-Místek – co mají společného?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Kvituji a děkuji, (Tomáš Semrád, 25.05.2007 14:23) celé vlákno | reagovat
Díky za gratulaci, už se moc těším. Nech mi trošičku času na rozkoukání a uvidí se, každopádně víc než dobrej nápad!!!
Gratuluji, (Roman Holoubek, 25.05.2007 11:45) celé vlákno | reagovat
Tome gratuluji a vítám Tě mezi pivovarské. Což takhle udělat hospodu se soutočí obou piv? :-)

PS: Čeladná U sestřiček - zůstala jen lepší restaurace. Já měl v oblibě vedlejší kiosek (s kolem lepší) a ten je zbourán - vyrůstá tam nová monstr stavba. Jinak pokud vím dále je tam Bernard.
ať žijí Vojkovice a Dobrá, (Tomáš Semrád, 23.05.2007 09:34) celé vlákno | reagovat
Po čase přidám něco svoji trošku do "pivního mlýna" k této velmi interesantní Romanově cykloexkurzi.
Vezmu to postupně od vrchu. Mám takový pocit, že hospoda U draka v Čeladné měla na čepu Ostravar už i v roce 2003, kdy jsem zde byl na dovolené. Právě tady jsem si v místním obchůdku poprvé koupil 3 kousky ostravské desítky, tehdy ještě s názvem "Koník", "ešli" si teda dobře vzpomínám. Bohužel, to byl zatím můj poslední kontakt s ostravarským...Jinak kousek od Čeladné, de fakto to ještě Čeladná je, se dá popít výborného humpoleckého Bernarda, a sice "U sestřiček". Tehdá ho tam měli v jedenáctkové podobě a výborně ošetřeného. Každý večer jsem si na jeho 3 kusy zaskočil večerní procházkou. Tuším, že i dnes (aspoň doufám) tam stále teče...
Nedávno i já Romane po dálnici jel směrem k Vojkovicům. Na rozdíl od tebe však už kola na ní nemohla a já byl určitě ve Vojkovicích rychleji než ty...Teda měřeno rychlostí dopravního prostředku...O jiném koníkovi, místním Ryzákovi, jsem se i já již dostatečně pochvalně vyjádřil ve svém článku...Podtrhuji a opakuji, famózní pivo!
Do Dobré na "Sýpku" jsem už sice jako ty nedorazil, protože i když by vůle byla, jaksi jsem zapoměl, jak se ta hospoda jmenuje a kde se "Keltík" vaří...Při pohledu na fotku zamačkávám nejednu pivní slzu a hluboce lituji, že jsem si ve své pivní paměti nezapátral mnohem, mnohem víc a tak trochu to odbyl, to pivo vypadá víc než báječně!!!
Právě cca 14 dní zpátky jsem při plánování pracovní cesty na sever Moravy počítal se zastávkami na těchto dvou interesantních místech, abych jednak vyzkoušel penzion U Koníčka a jeho další pivní dobroty a pak také prubnul Artuše. Bohužel osud tomu chtěl jinak. No bohužel, vlastně bohudík. Sice cestu "nahoru" příští týden neuskutečním, za to se mi díky jednomu nejmenovanému malému pivovaru splnil velký sen, a to že od 1. června budu pracovat v jeho službách, takže i něco "zlého" je vlastně "dobrého" a Dobrá je Dobrá...a já sem rád...Semrád
Vojkovice na VPT, (Zbyněk Holan, 19.12.2006 11:10) celé vlákno | reagovat
Mé první setkání s pivem z Vojkovic proběhlo na Vánočních pivních trzích v Praze (ještě jednou díky Honzo a Jakube!).

První jsem ochutnal Ryzáka 11ku - jedním slovem lahůdka! Pak jsem si dal Vraníka 12ku tmavou - dobré pivo a nakonec novinku největší Grošáka 14ku - opět lahůdka. Pan sládek - Mojda je moc šikovný a hlavně poctivý pivovarník, který pivo vaří s maximálním zaujetím a srdcem! Kdo může jeďte tam a kdo nemůže, ale mohl by do Prahy - tak se těšte protože se v Praze tato dobrota velmi pravděpodobně objeví. A kde? V PKK přecí a pak ještě na jednom místě, které zatím podržím v tajnosti! Pivu zdar!
Vojkovice, (havran, 09.10.2006 22:05) celé vlákno | reagovat
Vojkovice mohu taky jen doporučit.na kole to mam asi jen 20km tak tam sem docela často.pouze pro bečku si musime ke Koníčkovi zajet autem.naučil sem tohle pivo pít i zavilé příznivce Radegasta a byli docela překvapeni že se dá pít i něco jiného.u Koníčka jsou už zvyklí i na prosby o natočení Ryzáka do PET lahví.je to barbarství,ale co dělat když tak šmakuje :-)
Odpověď na otázku Proč?, (Zbyněk Holan, 25.09.2006 13:22) celé vlákno | reagovat
Protože člověk, ktérý má alespoň trochu chuťových buněk a je trochu zvídaví může učinit pokus. Dá si obě piva (lépe řečeno dá si pivo a pivní sodovku od giganta) a pak už mu bude dělat problém pít tuto sodovku a bude se ptát po pivu!!!

Musí být splněny dvě zmíněné podmínky, pro shrnutí: trocha chuťových buněk na jazyku a alespoň elementární zvídavost (všem lidem prý vrozená - píše se to v knihách...)
Kde by mohl Severočech ..., (Myrek, 22.09.2006 07:53) celé vlákno | reagovat
... ochutnat takové dobroty? Ach jo...
Re: Měl jsem placek s pikantní játrou - mňam, (Luděk, 19.09.2006 23:52) celé vlákno | reagovat
A s česněkem nebyl? Nalej žbanek, ale nevohejbej při tom řibet nebo tě potké mráka vod Klatov. Zajeď do rochci s lubárnou a vyklop to íčko hlijbš. Copa to táám jéé? :-) Kombinace Chodsko/Plzeň zdraví Moravu
Ještě k poměru, (David Ručka, 19.09.2006 15:21) celé vlákno | reagovat
Tak se mi v neděli podařilo i s rodiči absolvovat podrobnou exkurzi po Minipivovaru u Koníčka. Sládek, pan Mojmír Velký nám vše ukázal a k radosti nás všech sdělil, že sotva stíhá vařit. A prodává 80% svého piva vůči radkovi.
Pohled na zaplněné stoly na terase mu dával za pravdu: radegast jsem neviděl! Zbývá dodat, že Ryzák i Vraník byli skvělí a jídlo vpravdě opulentní. (Měl jsem placek s pikantní játrou - mňam.)
Proč?, (Petr, 18.09.2006 17:16) celé vlákno | reagovat
To by mě zajímalo proč tyto hospody mají na soutoči i giganta..copak svému pivu tak nevěří???
Vraník a další, (Roman Holoubek, 18.09.2006 11:18) celé vlákno | reagovat
Koukám, že mám mezery ve vzdělání a chybí mi okoštovat Vraník - ten tehdy neměli, snad mi to příště vyjde.

Jinak jsem rád (pro Zbyňka Holana a ostatní pražáky opravím - su rád), že můj postřeh o poměru Radka ku lahůdkám byl odlišný od Davida a Daniela. Holt ti správní lidé danou srpnovou neděli jaksi chyběli v těchto podnicích.
Vojkovice, (daniel, 18.09.2006 10:44) celé vlákno | reagovat
Rád bych trošku opravil autora - hostinec u koníčka existuje už delší dobu, ale nyní je nově po rekonstrukci a přibyl minipivovar. Zastvili jsme se z cyklovýletu včera a odhadem si tipnu, že Ryzáka pilo tak 70% hostů, zbytek "žlampal" Radegast, ojedinělé dámy si dávaly tmavou dvanáctku Vraník - jen jsem zkusil doušek a taky mi chutnalo tohle tmavé pivko, ikdyž jsem spíše na světlé. Fandím minipivovarům a pít u Koníčka ve Vojkovicích obligátní europivo Radegast je hřích.
Re: honza k., (Luděk, 17.09.2006 22:02) celé vlákno | reagovat
Díky, Světe piva!!! :-)
Plzen, (honza, 17.09.2006 18:23) celé vlákno | reagovat
Pripravujeme v Praze Vanocni pivni trh na prosinc s ucasti malzch pivovaru. Pripravujeme ale i s firmou Lukr prehlidku silnejsich piv v Plyni. Tey v prosinci. Vse bude vcas uvedeno na webu.
Požehnaný kraj! II, (Luděk, 17.09.2006 17:30) celé vlákno | reagovat
Přidávám se k předchozímu příspěvku, jsa Plzeňanem v Praze pracujícím. Vloni byla ochutnávka malých pivovarů v listopadu v Národním zemědělském muzeu na Letné, neplánuje Svět piva něco podobného letos? A co Pivní galerie nebo Pivovarský klub?
Požehnaný kraj!, (Zbyněk Holan, 17.09.2006 14:42) celé vlákno | reagovat
Škoda, že toto souminipivovaří (počítám i další, zde nezmíněné minipivovary) jsou tak daleko od mého bydliště!!! Já su pražák a mám to mooc daleko....

....navrhuji spojit síly a udělat nějakou akci tu v Praze (např. s názvem "Od Zašové po Hlučín!")

Vím, že spousta lidí by to zde velmi ocenila! Dej Bůh štěstí!
K Artušovi, (David Ručka, 13.09.2006 19:09) celé vlákno | reagovat
Tak jste mě se zprávou z Vojkovic předběhli.
Jsem potěšen nadšením autora pro Artuš. Popis chuti je vskutku mistrný a vyjadřuje i mou zkušenost. Ne vždy se sice vydaří na 100 procent, ale v konkurenci zmíněných značek je jasnou volbou. A mohu potěšit autora i ostatní příznivce malých pivovarů: Za mých občasných návštěv i na sousedních stolech Artuš celkem s prevahou vítězil. No a Plzeň si tu nedává snad skoro nikdo.
Při příležitosti oslav Dobré v minulém roce měli na čepu i černého Artuše. Kupodivu byl ještě mnohem hořčí než jeho světlý bratříček.
V Sýpce i výborně vaří, ač za nemírné ceny.
tak tohle, (Colega, 12.09.2006 16:35) celé vlákno | reagovat
je skvělej článek :)
Vyhledávání