úvod
homepage

Komentáře

článku: Dovolená v Černé Hoře a pivo

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

HBH v ČR a Slušovice, (Roman Holoubek, 07.03.2007 08:06) celé vlákno | reagovat
Tak jen malé upřesnění a doplnění.
Ve všech 3 punktech HBH u nás pivo chutnalo jinak, ale všude byly pro mne, jistě i pro mnohé jiné pivaře, problémy s chutí. HBH technologie byla dělána na infuzní způsob vaření. Tím byla dána odlišnost chuti oproti plnějším pivům na jaká jsme zvyklí. Dále se ve všech lokalitách (pracovali asi podle stejného návodu k obsluze :-) vyznačovalo pivo hlubokým prokvašením. Ale jinak různá chuť, různé chmelení. Na konkrétní vyjádření bych se musel podívat do svého zápisníčku. Ale jednookým králem mezi nimi byl Tábor, následovaný Brnem a nejhorší byly Slušovice.

K těm Slušovicím. Tam pracovaly celkem 2 různé pivovary.
Prvním byl HBH v "Sudu" s názvem piv Bavor, to bylo v roce 1996 a vařili (a chutnal jsem) 10, 12 a tmavou 10. Po jeho uzavření ve vzdálenosti cca 200 m vznikl nový pivovar od firmy POSAD - ten vařil v letech 1997 až 1999 pod názvem Salvet piva 10,12 světlé, 15 pltm a 14 tmavé (také jsem všechny pil). Po změně majitelů se v tomto pivovaru vařila stejná piva jako v Salvetu ale pod názvem Beran (opět jsem musel všechna ochutnat). tato éra trvala v letech 200 až 2001.
Od té doby Slušovice nemají své pivo. Domnívám se, že postavit pivovar ve Slušovicích by byl senzační nápad za socialismu za páně Čubova působení (kdy Slušovice žily). Ale po revoluci šlo o vysloveně záležitost mimo mísu a docela se divím, že po první špatné zkušenosti se někdo další pokoušel postavit tam další pivovar.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání