úvod
homepage

Komentáře

článku: Bol som v Holandsku

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Bavaria, (Tomáš Semrád, 12.02.2007 11:25) celé vlákno | reagovat
Minulý týden jsem dostal od kamaráda na ochutnání holandskou Bavarii (v článku je o tomto pivu také zmínka). Jednalo se sice o nealko (na plechovce uvedeno 0,0 % alk.), dle nápisů v arabštině zřejmě exportované do muslimských zemí. Oficiální název "Bavaria malt". Byl jsem na něj hodně zvědav, společně s Heinekenem a Grolschem patří Bavaria do velké nizozemské trojky, navíc veškeré pivo, které vaří, pak pouze ve svém domovském pivovaru v Lieshoutu, tedy žádná licenční výroba. Zvědav jsem byl i proto, poněvadž si vybavuji článek na Chodyho pivních stránkách, který pojednával o jakési degustaci zahraničních piv, mezi nimiž byla i tato nealkoholická Bavaria, a byla hodnocena velmi nelichotivě, až jsem si říkal, že taková kritika ani není možná. Po osobní zkušenosti konstatuji, že je. Vše co Chody popsal sedí. Nic horšího než toto jsem fakt nepil, i maďarský Arani Aszok byl o hodně lepší. Pivo mělo takové divné (slušně řečeno) aroma, hodně nepříjemnou chuť, připomínalo mi to "vincentku s mlíkem", zkrátka naprostá nepitelnost...Brrrr, doufám, že budu mít příležitost ještě ochutnat normální Bavarii, s alkoholem, ale jak tady Dalibor napsal, zřejmě také žádná sláva to asi nebude...
Paráda Dalibor!, (Ľuboš KamnaPIVO.sk, 21.06.2006 11:09) celé vlákno | reagovat
Parádny článok Dalibor. Konečne vieme aj niečo o Heinekenlande :-))

BTW čo si videl "prvé 2-3 sekundy pivo odtiecť do odpadu" ako spomínaš, presne tak by to malo byť, zvlášť ak sa pivo dlhšie (asi 3 min. a viac) nečapovalo. Niektoré podniky to robia aj v SR, je tam však väčšinou trochu vyššia cena ako priemer. Druhá otázka je ekonomika, keď v Holandsku si to môžu dovoliť vždy, lebo maju maržu na pivo okolo 500% v SR ani nie 100%.
Vyhledávání