úvod
homepage

Komentáře

článku: Hodspodářské výsledky společnosti Plzeňský Prazdroj

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Šlápota vedle, (korhel, 25.01.2007 14:43) celé vlákno | reagovat
Nejprve musím přiznat, že jsem byl značně skeptický ohledně výroků svých pivařských známých jako: Jestli je něco opravdový hnus, tak to bývá Gambrinus, nebo Žádné pivo není tak špatné, jako vůbec žádné pivo - kromě Géčka. Přece se armády pijáků nemýlí, to bude jen jiný světonázor, a proti gustu žádný dišputát. Nicméně, již dlouho jsem si tuto značku nekoupil, především proto, že dávám přednost výrobkům menších pivovarů hledajíc větší chuťovou rozmanitost.
Včera mne osud zavál do jedné restaurace na Praze 1, na čepu G a PU. Rozhodl jsem se pro G (30Kč) s tím, že aspoň po delší době ochutnám něco, co by mělo být pro každého českého pivaře samozřejmé. Přinesli mok barvy světlé citronové limonády, a to hned dvakrát, což bylo podezřelé, neboť můj společník si objednal PU. Obě piva "voněla" vodou jako u kuchyňského kohoutku, chuťově bych si troufal u G tvrdit, že je velká škoda, že také tak nechutnalo. Neočekával jsem sice nějaký zázrak, něco jsem se načetl o tom, že velké pivovary jsou tady pro zisk, a že při velkovýrobě se mazlit s každou várkou se po nich nedá chtít, ale tohle byl dokonalý propadák holého studeného ničeho, kdyby byla po ruce taková desítka Staropramen, vyhrála by na celé čáře, o patnáct koňských délek minimálně. (Nedalo mi to, okoštoval jsem i sousedovo PU, to bylo aspoň hořké, ale beze stopy chlebnatosti, sladové plnosti, kterou jsem dřív v tomto pivu oceňoval.) Připadal jsem si jako úplný blázen, hospoda plná spokojeně se tvářících konzumentů, ale náznak jakékoli chuti jsem ve svém pivu neshledával. Až asi po půlhodině, to se však objevila hnusná pachuť, které jsem se nemohl zbavit dřív, než jsem se dopravil domů, a tam ji rychle zajedl.
Po této zkušenosti musím jen litovat naše fotbalové reprezentanty, že se uvolili něčemu takovému dělat reklamu. Kdybych na těch reklamách byl já, asi bych PP musel zažalovat pro urážku na cti.
Na druhou stranu, ta inovace přepravek se povedla...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání