úvod
homepage

Hodspodářské výsledky společnosti Plzeňský Prazdroj vytisknout článek

Přidáno: 25. května 2006  •  Autor: tisková zpráva
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,22 hodnotících Hodnotících: 9 počet zobrazení Zobrazeno: 5407x

Mike Short: „Zahájili jsme program vylepšení a revitalizace našich značek, samozřejmě při zachování tradičních receptur a výrobních postupů.“

Hlavní údaje:

Tržby z prodeje vzrostly o 4 % a dosáhly 13,55 miliardy korun
Provozní zisk vzrostl o 11 % na 4,62 miliardy korun
Čistý zisk po zdanění za účetní období vzrostl o 15 % a dosáhl 3,38 miliardy korun

Finanční rok končící 31. března 2006 znamenal pro Plzeňský Prazdroj, a. s., další úspěšné období. Společnost potvrdila své postavení předního českého výrobce piva i exportéra piva, vykázala vynikající hospodářské výsledky a zvýšila svůj podíl na trhu. To vše bylo dosaženo i přes nepříznivé léto roku 2005.

Všechny hlavní značky Plzeňského Prazdroje prokázaly v uplynulém roce velkou výkonnost. Především bodovaly Pilsner Urquell, Gambrinus a Velkopopovický Kozel. Pilsner Urquell opět potvrdil postavení hlavní značky Plzeňského Prazdroje a vlajkové lodi SABMiller. Velkopopovický Kozel se nyní stal skutečně mnohonárodní značkou dobře prodávanou na mnoha evropských trzích. Úspěchy slaví obzvláště v Rusku, kde jeho prodej narostl o 55%.

Obě klíčové značky Plzeňského Prazdroje, Pilsner Urquell a Gambrinus, se podílely na nárůstu podílu společnosti na domácím trhu. V březnu 2006 společnost podpořila na trhu značku Gambrinus úspěšným uvedením nových lahví a přepravek.

V návaznosti na proměnu životního stylu konzumentů, která jde ruku v ruce s jejich očekáváním zaručené kvality, pokračuje nealkoholické pivo Radegast Birell v dvouciferném růstu, kterého dosáhlo již v minulém roce.

V létě 2005 Plzeňský Prazdroj uvedl na trh světlý ležák Velkopopovický Kozel 11° Medium. Vstoupil tak na rostoucí trh jedenáctistupňového piva a dosavadní výsledky tohoto piva jsou velmi povzbuzující.

Celkové prodeje značek PPAS v zahraničí (export + licenční výroba) vzrostly za rok o 21 %. Hlavními zahraničními trhy jsou tradičně Německo, Spojené státy americké

a Slovensko. Licenční výroba na pečlivě vybraných trzích, která se odehrává za přísné kontroly ze strany Plzeňského Prazdroje, se v uplynulém roce také rozvíjela velmi úspěšně.

Mike Short, předseda představenstva a generální ředitel Plzeňského Prazdroje, a.s., zdůraznil ve svém komentáři k těmto hospodářským výsledkům: “Všichni zaměstnanci Plzeňského Prazdroje mohou být právem hrdí na tyto vynikající výsledky, kterých jsme dosáhli i přes náročné podmínky na českém trhu a při rozsáhlých investicích přesahujících 2 miliardy korun. Zahájili jsme program vylepšení a revitalizace našich značek, samozřejmě při zachování tradičních receptur a výrobních postupů. K zajištění předpokládaného nárůstu exportu značky Pilsner Urquell jsme začali obrovskou přestavbu našeho pivovaru v Plzni, včetně rozšíření kapacity a modernizace systému distribuce. V uplynulém roce jsme také pokročili v mnoha iniciativách spojených se strukturou a organizací, o nichž jsme přesvědčeni, že nám zajistí pevnou základnu pro budoucí dlouhodobě udržitelný růst. Nicméně tržní prostředí, ve kterém působíme, se stále mění. Proto je životně důležité dát dohromady všechny síly, abychom mohli dál stavět na úspěších minulého roku“.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 14 komentářů, poslední komentář: 25.01.2007 15:55 Komentovat
Plná pravda a nic než pravda Tomáš Semrád25.01.2007 15:55
Ták ták Jakube, počkáme si na další bilanci Prazdroje, co nám pan ředitel Short zase...
Šlápota vedle korhel25.01.2007 14:43
Nejprve musím přiznat, že jsem byl značně skeptický ohledně výroků svých pivařských...
Revitalizace značek Jakub Galuszka25.01.2007 13:13
"Revitalizace" už tak zmršených značek?? No potěš koště. Kam jsme to jen dopracovali???...
Tradiční receptura, nevím v případě Plzeňského Prazdroje o co jde?? Tomáš Semrád04.01.2007 07:18
Nedávno, mezi Vánocemi (na Štěpána), jsem byl na jedné návštěvě "poctěn" více než...
Uz to chapu Petr01.06.2006 14:57
Rikal jsem si proc jsou vsecny piva, zatim krome Plzne, z koncernu hnusnejsi a hnusnejsi. Kdyz...
Co je to za anketu Petr Pavlas30.05.2006 18:41
se třemi jasně správnými odpověďmi ?
Anketa PX29.05.2006 11:29
Kdo nám teď před volbami LŽE nejvíce? A) Mike Short B) Plnou ParouBack! C) Tupohlávek
miliardy.. hrubes.pivo28.05.2006 14:05
No nevím jak je to s těmi zisky...Zřejmě je nad finanční možnosti této firmy pronajmout...
Vyhledávání