úvod
homepage

Komentáře

článku: Hodspodářské výsledky společnosti Plzeňský Prazdroj

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Tradiční receptura, nevím v případě Plzeňského Prazdroje o co jde??, (Tomáš Semrád, 04.01.2007 07:18) celé vlákno | reagovat
Nedávno, mezi Vánocemi (na Štěpána), jsem byl na jedné návštěvě "poctěn" více než klíčovou značkou Prazdroje, masovým desítkovým Gambrinusem, pivem co dělá přátele a nápojem díky kterému především dosahuje jeho mateřská firma tak závratných (dle mého soudu nemravných) zisků, kterými se ještě tolik chlubí!...
Vážený pane generální řediteli (a jaderný fyziku), při jeho popíjení jsem si vzpoměl na Vaše slova o tradiční receptuře a výrobních postupech...Po vypití 3 kusů této břečky si troufám tvrdit, že nemůžete nic vědět o tom, co je to tradiční výroba...Pakliže byste to totiž věděl, určitě by se pivo Gambrinus vyrábělo jinak než se vyrábí a hlavně výhradně a jen v Plzni a ne ve všech vašich fabrikách...
Mimochodem, ten "můj" Gambáč pocházel z Nošovic a co si jen mlhavě pamatuji, chutnal ze všech mých loni vypitých Géček (naštěstí jich moc nebylo), absolutně nejhůře ("nejlepší" byl opravdu ten z Popovic, a to mi majitel hospody, kde jsem ho pil, sám od sebe říkal, že se Gambrinus hodně zhoršil a je rád, že se začal vařit i v Popovicích odkud ho vzhledem ke vzdálenosti bere, protože je prý fakt nejlepší, celkově však začínán zvažovat změnu, údajně na Nymburk...). Nemluví ze mě zaslepenost, nýbrž i hlasy dalších, těch co ho koupili a rovněž ochutnali a sami před sebou si nasypali popel na hlavu za to jak moc se spletli a že je v tom ovlivnila hlavně reklama...Budiž jim odpuštěno, že se dost dobře neorientují na našem pivním trhu (nejsou odtud), nyní po negativní zkušenosti s ním, už jedině a vždy budou kupovat Vyškov!!!! Dlouho jsem přemýšlel zda si raději nemám dát Korunní kyselku než pivo G, nakonec zvědavost mi nedala a tak jsem to prubnul. Jaký to obrovský kontrast oproti předcházejícím a následujícím dnům, kdy jsem se chuťově kochal takovými lahůdkami jako benešovské "Sedm kulí", Primátor Weizenbier" či vyškovská jedenáctka Džbán nebo klasika klasik Litovel.
Měl jsem tři, ale kdybych jich vypil 100, chuť piva bych stejně nepocítil...Ale nebudu podporovat někoho, kdo u nás hlásá pivní tradice a přitom je zcela bezostyšně ničí!!!!!!
P.S Do roku 2007 Vám přeji, aby výsledky za poslední finanční rok byly pro Vaši společnost pane řediteli ještě mnohem lepší než ty poslední a Vy nám všem zase mohl připomenout ty slova o tradičních recepturách a výrobě a hezky to zbilancovat ...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání