úvod
homepage

Komentáře

článku: Májový lov na Zlatou labuť

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Pro Tomáš, (Weetek, 15.07.2007 12:40) celé vlákno | reagovat
O.7 litru. Ale teď jsi mě trochu znejistěl, já to neodměřoval :-) Ale zkrátka je to větší flaška, než běžně bývají.
Pro Vít Dvořák, (Tomáš Semrád, 14.07.2007 23:26) celé vlákno | reagovat
Víťo, prosím tě co to je "nula sedmička"? Díky za info. Asi chápu o co se jedná, ale přeci...
Zvíkovský Rarášek, (Weetek, 02.07.2007 11:31) celé vlákno | reagovat
Dostrala se mi do ruky lahev Zvíkovského raráška, novinky to z Pivovarského dvora Zvíkov. Nula sedmička s "keramickým" (plastovým) uzávěrem, pěknou etiketou od Petra Jakla a následujícím obsahem: svrchně (!!!) kvašená nefiltrovaná jedenáctka. Chuť lahodně osvěžující a k létu jako dělaná. Nevím, jestli je to jednorázový počin, nebo budoucí stálá součást zvíkovského sortimentu, ale trozhodně doporučuju ochutnat.
Tácky pivovaru Zvíkov, (Miroslav Bolek, 16.06.2006 21:57) celé vlákno | reagovat
Oni kdysi přece jenom nějaké tácky měli, takové šedé šestiúhelníky - ale ty jsou brutálně vzácné, to skoro nikdo nemá...
Zvíkovské v Blovicích, (Chody, 30.05.2006 22:10) celé vlákno | reagovat
Nevím, co to bylo za rok (je to tak deset let), ale jednou byla rocková zábava v Blovicích (PJ) a tam se točilo nějaké kvasnicové pivo ze Zvíkova. Nevím proč a tenkrát pojem kvasnicové pivo bylo něco zvláštního. Pro nás zvyklé na G10 zcela něco vyjímečného. Ale musím říct, že už tenkrát to bylo velmi pitelné, i když jiné. To byl můj první kontakt se zvíkovským pivem. Kéž by se i dnes, když se jdeme pobavit na "bigbeat", konalo takové překvapení. Ale to je zde na Plzeňsku zcela nereálné, protože chuť, která dělá přátele zde pořád vítězí.
Pivo je výborné!, (Zbyněk Holan, 26.05.2006 10:33) celé vlákno | reagovat
Skvělý článek! Je tam vše, co chci vědět. Mohu potvrdit, že pivo ze Zvíkova je výborné. A to od počátku, já ho ochutnal poprvé někdy v roce 1995. Ještě pamatuji, kdy ho bylo možné dostat i v Praze v restauraci U Sádlů v Klimentské ulici!

Nedostatečný obal, (Libor Tvrdík, 22.05.2006 11:27) celé vlákno | reagovat
> láhev s keramickým uzávěrem ...
Bohužel uzávěr je z plastické hmoty, která se jen tváří jako keramika.

Dalším zklamáním pro mě, byla etiketa - neobsahuje téměř žádné informace (stupňovitost, objem alkoholu, ...)
Zvíkov, (Tomáš Erlich, 16.05.2006 21:59) celé vlákno | reagovat
Hezky napsaný článek a více méně se s ním ztotožňuji, byť nejsem zastáncem piv typu stout apod. a přestože do Zvíkova jezdím každým rokem i několikrát a tmavou "Labuť" oceňuji, více než jedno si nikdy nedám. Ale to záleží skutečně na chuti toho kterého konzumenta. Vždyť zaplaťpánbůh, že jsme každý jiný a každému chutná něco jiného, jiný druh piva, jiná značka. ( o skupině lidí co pije celý život jeden druh piva a ještě tu samou jednu značku se samozřejmě nebavím. ) Proč však reaguji na tento článek je pouhá drobnost. Ale v létě bohužel dosti zásadní, protože letní posezení v tomto pivovárku si skutečně pořádně nikdy nevychutnáte. Důvodem je totiž neuvěřitelné množství drzých vos a to v míře, kterou jsem skutečně nikde neviděl. Vzhledem k mým pravidelným návštěvám vím, že se nejedná o náhodu. Určitě tento většinou málo v médiích zmiňovaný minipivovar všem doporučuji, přes léto je však pobyt uvnitř - i přes lákavé venkovní počasí určitě lepší. Nemusíte se pak pracně se všemi sklenicemi a talíři stěhovat dovnitř.. :o)
Vyhledávání