úvod
homepage

Komentáře

článku: Moje pivní bilance roku 2005 (V.)

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Maďarsko, (Martin Borský, 23.04.2006 18:26) celé vlákno | reagovat
Vloni v létě jsem byl na dovolené odkázán degustovat maďarská piva. U mě s tímto výsledkem: nejlépe a proto nejčastěji mi chutnal Borsodi sor (4,6% alc.). Okusil jsem ho jak točený, lahvový (0,5 a 1l!) tak i petkový (0,66l - podobně jako u nás Staropramen 10°). Příjemná osvěžující chuť, na maďarské poměry obstojná plnost a příjemná hořkost. Z budapeštského pivovaru Dreher jsem okusil tři zástupce: Kobanyai sor (4,5%), již zmiňovaný Arany Ászok (4,5%) a Dreher classic (5,2%). Překvapivě mi nejvíc "chutnal" první z nich. Druhý a třetí v pořadí byli asi podobně nechutní, jak popisuje Tomáš Semrád... Ještě jsem měl možnost ochutnat Soproni (4,5%) a Nagykaniszai (3,8%). Obě piva mě ani k přihlédnutí k jejich stupňovitosti nijak nenadchla. N-kaniszai mi přišlo dokonce trochu odporné!
Na závěr ještě zmíním jakési Riesenbrau (4%), prodejce z Budapešti, výrobce z EU... Velmi prázdná, ničemná chuť.
Poslední dovolenkové pivo made in Hungary byl Velkopopovický Kozel z Dreher Sorgyárak Budapest. Ten Jsem zkoušel až doma spolu s jeho kámošem z Velkého Šariše a též s původním kamarádem z Popovic. Chutě Popovického a budapěštského Kozla byly překvapivě velmi podobné (pro mě nic moc...!), Kozel z Šariše byl alespoň o poznání víc hořký.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání