úvod
homepage

Komentáře

článku: Moje pivní bilance roku 2005 (V.)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Ad Lion a hodnocení piv obecně, (Tomáš Semrád, 29.04.2006 21:26) celé vlákno | reagovat
Domnívám se, že k tomu, aby člověk dokázal zhodnotit to které pivo, by třetinka rozhodně měla stačit. Vždyť i na degustacích se vzorky různých piv testují na velmi malých dávkách, takže v tomto problém nevidím. Jinak Lion Stout určitě není pivem na žízeň a na každodenní konzumaci už i vzhledem k obsahu alkoholu. Jinak v hodnocení piv samozřejmě záleží na subjektivním hodnocení toho každého z nás, takže se jedná čistě o jeho volbu a názor.
Maďarsko, (Pavel, 28.04.2006 17:13) celé vlákno | reagovat
Pěkný článek, taky hodně cestuji a testuji, v Ma´darsku jsou naštěstí ještě minipivovary které se ovšem špatně hledají, před několika lety jich bylo kolem 200, teď se počet ustálil na 70 minipivovarech, jejich pivo je dost zajímavé a některé jsou fakt velice pitelné - často se prodávají v 2 litrových lahvích.
Lion, (Beda, 27.04.2006 19:44) celé vlákno | reagovat
No nevim, po Sri Lance jsme jezdili 14 dni, Liona jsme pili skoro kazdy den (nekdy i vice ks), ale ze by mne tak extra nadchnul to rict nemuzu. Nebyl spatny, byl pitelny, ale to je tak vsechno, uz jsem rozhodne pil lepsi piva.
Navic hodnotit pivo po vypiti jedine tretinky je dost odvazne - clovek je hodne ovlivnen danou situaci, jak velkou ma zizen, jak velke je vedro, co pred tim jedl, jak moc/malo je pivo chlazene, jak dobre/spatne ho cepujou (pokud nejde o lahvove), apod.
Maďarsko, (Martin Borský, 23.04.2006 18:26) celé vlákno | reagovat
Vloni v létě jsem byl na dovolené odkázán degustovat maďarská piva. U mě s tímto výsledkem: nejlépe a proto nejčastěji mi chutnal Borsodi sor (4,6% alc.). Okusil jsem ho jak točený, lahvový (0,5 a 1l!) tak i petkový (0,66l - podobně jako u nás Staropramen 10°). Příjemná osvěžující chuť, na maďarské poměry obstojná plnost a příjemná hořkost. Z budapeštského pivovaru Dreher jsem okusil tři zástupce: Kobanyai sor (4,5%), již zmiňovaný Arany Ászok (4,5%) a Dreher classic (5,2%). Překvapivě mi nejvíc "chutnal" první z nich. Druhý a třetí v pořadí byli asi podobně nechutní, jak popisuje Tomáš Semrád... Ještě jsem měl možnost ochutnat Soproni (4,5%) a Nagykaniszai (3,8%). Obě piva mě ani k přihlédnutí k jejich stupňovitosti nijak nenadchla. N-kaniszai mi přišlo dokonce trochu odporné!
Na závěr ještě zmíním jakési Riesenbrau (4%), prodejce z Budapešti, výrobce z EU... Velmi prázdná, ničemná chuť.
Poslední dovolenkové pivo made in Hungary byl Velkopopovický Kozel z Dreher Sorgyárak Budapest. Ten Jsem zkoušel až doma spolu s jeho kámošem z Velkého Šariše a též s původním kamarádem z Popovic. Chutě Popovického a budapěštského Kozla byly překvapivě velmi podobné (pro mě nic moc...!), Kozel z Šariše byl alespoň o poznání víc hořký.
Díky, (Roman Holoubek, 19.04.2006 15:20) celé vlákno | reagovat
:-)
Supr seriál!, (Grove, 18.04.2006 08:48) celé vlákno | reagovat
Díky za všechny skvělé články, po přečtení jsem tak šílenou chuť na pivo už dlouho neměl :)
Vyhledávání