úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivovary Staropramen mají nového generálního ředitele

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Není nad to ..., (Petr Sitař, 15.11.2006 21:39) celé vlákno | reagovat
Souhlasím s Romanem. Není nad pivo, které je vařeno z fandoství, lásky a ne JENOM pro peníze. To jenom zdůrazňuji, protož i ten největší fanda, který chce vařit pivo i pro veřejnost, si musí něco vidělat.
A když se mě zeptáte, kde jsem pil letos nejlepší pivo, nejspíš to vyhraje jeden z poctivých domácích vařičů piva, co si vaří pivo na své chaloupce v Orlických horách. Kvůli teplotě pivo vaří jen v zimním období. Poté pivo odpočívá až do konzumace. Takže je jasné, že v červenci to byl ležák s velkým L.
A ještě jeden typ přidám. Koncem tohoto týdne nebo začátkem příštího Jirka Bejček Stehlíček ve své První Pivní Tramway narazí další lahůdku vařenou doma. A to přímo v garáži a přímo v Plzni. Ano v PPT bude na 4. pípě Joe’s Garage od Josefa Krýsla. A představte si, že této lahůdky má 3 sudy! No to se bude chrochtat!!!
neřešte to ;-), (Martin Štros, 14.11.2006 20:23) celé vlákno | reagovat
Je to věc každý firmy, koho si posadí do ředitelského křesla. Kdyby tam posadili Marťana, nemůžeme proti tomu říct ani půl slova (i když osobně se nám to líbit nemusí,) je to jejich soukromé vlatsnictví. My spotřebitelé se můžeme bránit pouze jedním a tím nejdůležitějším- přestat kupovat výrobky dané firmy. Ale zahraniční ředitelé jsou v českých firmách zcela běžnou věcí, proč by taky ne. Čechům taky nikdo nebrání, aby mohli řídit třeba výrobu vína ve Francii. Když bude mít schopnosti...
Hezké kluci, (Roman Holoubek, 14.11.2006 18:46) celé vlákno | reagovat
Chápu vás oba, chápu i jistý "nacionalismus" Tomáše.
Domnívám se ale , že pouze národnost nezaručí "správný" (z našeho hlediska pivomilců) postoj k výrobě piva. I Čech s kořeny hluboko v pivu zasazenými může při své vůli (u nadnárodních molochů pak tato vůle je asi málo platná a rozhodují jiní lidé, pro něž je místní ředitelík pouze loutka na provázcích) hledět jen výrazně na ekonomiku a ne na pivo. To znamená - hledí na pivo jen jako na nástroj k výrobě cílového produktu a tím jsou peníze - PENÍZE TOMÁŠI.
Takže je opravdu jedno jaké že to je národnosti onen manager (není lepší mana-žer?).
Není nadto, když se majiteli (řediteli, sládkovi, ...) jedná především o pivo, kdy pivo je pro něj koníček, i když samozřejmě musí hledět na to aby se uživil - ale i za cenu menšího zisku (později vydělaných peněz na Volvo, luxusní bydlení (dosaď co je libo).
Tož tak ...
ad Bakalář, (Tomáš Semrád, 14.11.2006 13:05) celé vlákno | reagovat
Ano, tím druhým byl další moloch českého trhu, Plzeňský Prazdroj a jeho jaderný fyzik na postě nejvyšším...
Tento článek není o Bakalářovi, tudíž ani moje první reakce nesměřovala na něj, a kdybys to četl dobře, zřejmě by ti neuteklo, že v čele Bakaláře, tj. na postu ředitele pivovaru Rakovník nesedí Rusák, ale Čech...
Nevím kam ses trefil????
Bakalar a jine primery, (honza, 14.11.2006 12:15) celé vlákno | reagovat
Sice nevim, proc bych s tim mel mit problem, ale budiz.

Jinak me mrzi, ze nechces reagovat/odpoved na muj dotaz ohledne bakalare. Podle tvych reakci jsem se s timto primerem nejspis docela trefil.

PS: Pokud se nepletu, v prvni reakci jsi reagoval na dva domaci pivovary...
???, (Tomáš Semrád, 14.11.2006 11:36) celé vlákno | reagovat
Já se pouze v mé reakci na uváděnou tiskovou zprávu vyjádřil primárně pouze ke společnosti Pivovary Staropramen, a. s. a k obsazení postu jejího ředitele, na což si myslím mám plné právo. To, že jsi do diskuse zatáhnul pivovar Bakalář z Rakovníka a srovnáváš to s ním, je čistě a jen tvůj problém! Na žádné spekulace, ilustrace a podobné virtuální domněnky o Tchajwancích apod., co mi tady podsouváš, nehodlám už reagovat.l
Fundovanost odborniku..., (honza, 14.11.2006 11:25) celé vlákno | reagovat
Pokud je mi znamo, tak u nas fundovani odbornici jsou. A pokud se nepletu, zrovna Staropramen je posila na dost vyznacne posty do zahranici...

TAkze jsem spravne pochopil, ze kdyby stavajici majitele zde pro ilustraci uvadeneho pivovaru Bakalar meli dostatek a financi a koupili treba pro ilustraci uvadeny PU a dosadili dejme tomu nejakeho managera z Tchajwanu, protoze jsou s jeho sluzbama spokojeni, tak by ti to taky vadilo.
ad manažeři pivovarů alias jaderní fyzici, (Tomáš Semrád, 14.11.2006 11:03) celé vlákno | reagovat
Já se nechci opakovat, já se již k tomu myslím jasně vyjádřil. Pro mě je absurdní skutečnost, že "vlajkové české pivovary" vedou lidé ze zemí, o nichž je tady řeč. A navíc jeden Top manažer má jako původní profesi jadernou fyziku... A přitom u nás je dost pivně fundovaných lidí, nemyslíš?
manazeri, (honza, 14.11.2006 10:53) celé vlákno | reagovat
Tak se zeptam jinak? Kdyby soucasni majitele kuprikladu Bakalare (dalo by se to uplatnit i na jine mensi pivovary) meli dost penez na zakoupeni PU nebo jineho velkeho pivovaru, myslis, ze by delali jina rozhodnuti?

A myslim ze ten primer s F1 neni uplne od veci. je to stejna vec, o ktere jsi psal ty. JEn neni o pivu, ale o rychlych kolech...
ad hledání, ale českých lidí, (Tomáš Semrád, 14.11.2006 10:40) celé vlákno | reagovat
Já myslím, že není potřeba to až takhle do detailu rozvádět a zacházet do extrémů (viz F1). Jenom mně připadá absurdní, že v čele "našich" dvou největších pivovarnických skupin sedí lidé ze zemí, o nichž jsem hovořil a ne Češi. Možná by pak ta zahraniční rozhodnutí bylo složitější převádět do praxe...Na mě to zkrátka nepůsobí dobře, mysli si o tom co chceš, to je jen můj názor a nikomu ho nevnucuju. My u nás máme dost odborníků....Jestli dělá ten Turek rozhodnutí bez konzultace s českými lidmi nevím, avšak si myslím, že jistá rozhodnutí či záměry mohou z jeho strany býti vedena poněkud bez těch "správných pivních emocí", poněkud chladněji.
Co se týká Bakaláře, směřuješ to trochu jinam a srovnáváš něco co se opakuji srovnávat nedá, viz můj předchozí příspěvek do diskuse.
Možná kdyby v čele společnosti ČSA (jež ti je hodně blízká) seděl dnes místo Lašáka nějaký top manažer z aliance Sky teamu, už by tady ČSA nebyly...
Hledani lidi..., (honza, 14.11.2006 10:26) celé vlákno | reagovat
takze kdyby ve vedeni Staropramenu sedel nekdo, napriklad z Belgie, delal by lepsi, ne zrovna ekonomicka rozhodnuti?

A ten manazer z Turecka dela rozhodnuti bez konzultace s ceskymi odborniky? proste prijede a zacne ridit?

A BAkalar je na nasem trhu z charitativnich pohnutek? Nebo majitele koupili Bakalare, aby vydelaval?

A kdyz mel jeden tym v F1 ceskeho manazera, byla to jejich hloupost? nemame tradici, nikdy se u nas F1 nejela, cesky zavodnik se tam vlastne jen na kratkou dobu ohral...tudiz od nas nikdo nikdy nesmi pusobit u tymu F1?
Není zahraniční vlastník jako vlastník, (Tomáš Semrád, 14.11.2006 10:02) celé vlákno | reagovat
To teď ale vůbec není o toleranci či netoleranci vůči menším pivovarům, ale o tom, že člověk, jež byl jmenován do vedení druhé největší, potažmo největší pivovarnické společnosti v České republice, pochází ze země či zemí, jež takovou tradici jako ČR nemají a tudíž některá zásadní rozhodnutí jsou prováděna jen a jen a ještě jednou jen ryzím pohledem ekonoma, mnohem snáz než kdyby v tom křesle seděl někdo kdo má k pivovarství v Čechách mnohem větší vztah!!!! Nic víc, nic méně. Pak to tak vypadá jak vypadá.
A co se týká srovnání rakovnického Bakaláře s pivovary Staropramen eventuelně Plzeňský Prazdroj se za jedno moc srovnávat ani nedá, a za druhé, ty údajní ruští manažeři (snad propojení s kanadskou firmou...) to řídí přes české lidi, jež jsou právě s tou situací na trhu v ČR mnohem víc obeznámen a víc mu rozumí (alespoň dle mého) než ten či ti o nichž je řeč. A další rozdíl, jež ti možná poněkud utekl je v tom, že zatímco ti ze Smíchova nebo Plzně budou výrobu "zefektivňovat", ti z Ruska se ji snaží pozvednout!!!
Tolerance?, (honza, 14.11.2006 09:37) celé vlákno | reagovat
zrovna u tebe, Tome, me tohle docela prekvapuje. Sam se snazis o sireni tolerance vuci mensim pivovarum a ejhle, clovicek z tzv nepivni zeme je ti trnem v oku.

A co treba Bakalar v Rakovniku? Manazeri z rusky mluvici nepivni zeme ti nevadi...?
Anomálie???, (Tomáš Semrád, 14.11.2006 08:37) celé vlákno | reagovat
Nemám nic proti nikomu, avšak zřejmě není zcela normální stav, kdy dvěma největším pivovarnickým skupinám v České republice, mimochodem zemi, jež se zove pivní velmocí světa, šéfují lidé z míst, které moc té pivovarnické tradice nepobraly. A to i přesto, že jak Plzeňský Prazdroj, tak i Pivovary Staroprameny patří pod nadnárodní koncerny. Ještě, že alespoň ten Budějovický Budvar zůstal z velkých a významných hráčů v Českých rukou. Teda zatím...
super..., (jiří, 09.10.2006 21:31) celé vlákno | reagovat
Prostě nikde jide se neujal?!?!
Já bych taky rád řediteloval.
Co to je?, (Djenda, 13.07.2006 14:23) celé vlákno | reagovat
Jak že se čte to meno?
pozor na nehodu, (kopernik, 04.04.2006 17:51) celé vlákno | reagovat
no prosím proč ne, tak pane řediteli, přeju Vám abyste se hned při prvním žejdlíčku nepřipos..
Starý pramen, (Nikl, 04.04.2006 12:20) celé vlákno | reagovat
Lepší turecké pivo jak studená Němka. Dobro došli.
., (Colega, 04.04.2006 11:52) celé vlákno | reagovat
a co že ty poznámky o jeho tureckém původu?
beztak je to manager, takže vaření piva rozumí jak koza náklaďáku, a to je potom jedno, odkud je - to že je vždycky poznat, když je ekonomika na prvním i druhém i třetím místě v seznamu priorit pivovaru, že pro kvalitu není místo, je věc jiná
a pro pivo pořád lepší turecký manager než čínský chmel, americká kukuřice, rýže bůhvíodkud a arabská guma z jako třešnička na dortu
vyborne!, (kalupik, 04.04.2006 09:23) celé vlákno | reagovat
Uz verim, ze Staropramen je v dobrych rukach. Jen co v pivovaru aplikuje nejnovejsi poznatky tureckeho hospodarstvi nic jeho pozici neohrozi.
Urcite je to velky expert! To jsme to dopracovali.
12
Vyhledávání