úvod
homepage

Komentáře

článku: Vratné lahve, nevratná škoda aneb Kam s nimi?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: Re: Re: ekologické cítění versus realita, (Kuba, 15.06.2012 17:06) celé vlákno | reagovat
Děkuji za Vaše reakce.
Říkáte 5,-Kč za novou pivní láhev typu NRW? To je ta láhev tedy pěkně drahá, a to se dnes dělají nejvíce lahve velice lehké(které pak samozřejmě moc cyklů nevydrží). Samozřejmě by je ty pivovary mohly nabídnout za nižší cenu, když jsou stejně už několikrát použité, ale jde o to, kolik pivovarů to udělá. Jinak máte pravdu, ve Staropramenu probíhá výměna lahví, právě jsem jim před časem psal, jak to bude s těmi starými lahvemi a ani se mi neobtěžovali odpovědět. Některé pivovary samozřejmě používají ty staré lahve až do jejich rozbití, ale určitě jsou i takové, které je právě dají do skla. Láhev se šroubovacím uzávěrem má u nás Mattoni 0,75l, určené většinou jen pro restaurace, ale i do běžné obchodní sítě.
Co se týče přepravek jiných pivovarů, bavíme se zde o malých regionálních pivovarech. Je možné, že je některé z nich dostaly zdarma, ale spíš se přikláním k nějaké slevě z původní ceny. Přepravku lze jednoduše upravit buď jednoduše barvou(starý nápis přebarvit), nebo jednoduše přelepit nějakou nálepkou. Staré přepravky s nápisem Budějovický Budvar jednoduše Budvar upravil nálepkou a z přepravky je hned přepravka Pardál. Není v tom problém.
Co se týče přepravek, kde chybí nějaká láhev, tak nechápu, proč je výrobci nechtějí zpět. Vztáhnu-li to na restauraci, tak je pochopitelně chyba, když hostovi tu láhev přinesou na stůl, neboť ji host často jednoduše ukradne(je mu pak na nic, protože ji většinou v obchodě nevezmou). Proto by se měla nosit jen nalitá sklenice. Na druhou stranu, může se mi nějaká láhev rozbít. Pokud mi nějaká láhev chybí, mohu ji dokoupit samostatně(například Makro, i když nevím, jestli je to možné). Některé třetinky jsou ale k dostání i v normálních obchodech.
Jinak nevím, proč by se měla bedna vyhazovat. Prázdnou bednu snad výrobce bere zpět, nebo ne? Těch lahví je také škoda, ale není to tolik peněz jako za tu prázdnou bednu.
Pokud výrobce nebere plné přepravky, je mi záhadou, jaký je tedy postup v běžném obchodě u lahví, které se moc nevracejí. Například lahve na víno 1l, těch se moc nevrací, měl jsem možnost se přesvědčit, že jich hodně končí v kontejneru. Než se mi zde nastřádá 12 lahví do přepravky, je to třeba čtvrt, půl roku dejme tomu. To pak opravdu musím tu bednu skladovat tak dlouho, než je úplně plná? U piva takovéto problémy nejsou, tam se přepravka naplní rychle.



Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání