pivovarství je na tom stále lépe?,
(Dan, 24.03.2006 21:51)
celé vlákno | reagovat
Po přečtení tohoto článku by člověk nabyl pocitu, že u nás je to s pivem stále lepší... Je vidět, že čísla nejsou všechno.
Máme u nás 470 piv, ale ať přijedem kamkoliv, všude nás "překvapí" Plzeňský Prazdroj a Gambrinus, ale samozřejmě i další pivní eurosody. Když si člověk chce dát klasiku, tak za ní musí cestovat a pracně ji hledat. Když přijede cizinec do Prahy a vyrazí si do centra na pivo, tak nemá šanci poznat nic jiného, než Plzeň a Gambrinus, ev. Krušovice. Ve většině pivních barů a hospod se točí tato piva a doplňují je různé dovozové "lahůdky" jako Heineken, Stela a podobně. Malé pivovary nejsou téměř vidět, kromě několika restauračních pivovarů.
Takže mne by také zajímalo, kolik se k nám dovezlo piv z ciziny. Tento údaj je při vytváření obrazu o stavu pivovarství u nás, dost důležitý.
Doufám, že malé pivovary i nadále obstojí v nerovném boji s giganty a že dědictví po našich předcích uchovají co nejdéle.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Máme u nás 470 piv, ale ať přijedem kamkoliv, všude nás "překvapí" Plzeňský Prazdroj a Gambrinus, ale samozřejmě i další pivní eurosody. Když si člověk chce dát klasiku, tak za ní musí cestovat a pracně ji hledat. Když přijede cizinec do Prahy a vyrazí si do centra na pivo, tak nemá šanci poznat nic jiného, než Plzeň a Gambrinus, ev. Krušovice. Ve většině pivních barů a hospod se točí tato piva a doplňují je různé dovozové "lahůdky" jako Heineken, Stela a podobně. Malé pivovary nejsou téměř vidět, kromě několika restauračních pivovarů.
Takže mne by také zajímalo, kolik se k nám dovezlo piv z ciziny. Tento údaj je při vytváření obrazu o stavu pivovarství u nás, dost důležitý.
Doufám, že malé pivovary i nadále obstojí v nerovném boji s giganty a že dědictví po našich předcích uchovají co nejdéle.