Komentáře
článku: Něco o CKT a kvalitě piva z nich
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Nezbývá než souhlasit - Byl V. van Gogh blázen co si uřízl ucho či jeden z nejlepších malířů všech dob? ...vše je otázkou pohledu. Pokud se pivovar dívá na CKT jako na možnost prokvasit 17 % mladinu za týden a po nařezání vodou počítat ušetřené peníze, pak je to asi další krok českého pivovarnictví směrem do pekel (nebo k A.B. či Heinekenu ...???). Pokud ovšem odolá ekonomickému pokušení, myslím, že se dá v CKT vyrobit velmi slušné poctivé české pivo (ikdyž bych raději nezabíhal do extrémů co se týče velikosti tanků - vliv hydrostatického tlaku apod.). V každém případě je dobré, že přišel tento článek s pohledem pivovarského.
Ach jo, tak jsem hledal nějaké info a našel toto.
Mimo jiné i další příspěvky pod tímto článkem jsou zajímavé.
Ondro, zdravím Tě ....
Mimo jiné i další příspěvky pod tímto článkem jsou zajímavé.
Ondro, zdravím Tě ....
Včera jsem si dal test Heinekenu. A aby byl přesnější, tak rovnou jednoho originál z Holandska a jednoho polského.
1) Obé je poměrně prázdné vodové s nepatrnou stopou po chmelu ve sladovém základu. Polská kopie je ještě o stupeň vodovější. Jinak dlužno přiznat, že čisté ve vůni i chuti (na mne až moc čisté :-( ) bez žádných cizích pachutí.
2) jde sice o 5% alk., ale slovenský text udává "ležiak výčapný svetlý" - jinými slovy ono prémiové pivo jímž nás chtějí krmit je jedenáctka!
3) objevují se nyní ve zvýšené míře bilbordy s anglicky psaným nápisem - nepamatuji si to už přesně, ale je tam něco jako "nejlépe podávat chlazené". To znamená že jsou si velmi dobře vědomi, že při normální teplotě jde o "skoro vodu" a to při podchlazení není tak vnímáno.
1) Obé je poměrně prázdné vodové s nepatrnou stopou po chmelu ve sladovém základu. Polská kopie je ještě o stupeň vodovější. Jinak dlužno přiznat, že čisté ve vůni i chuti (na mne až moc čisté :-( ) bez žádných cizích pachutí.
2) jde sice o 5% alk., ale slovenský text udává "ležiak výčapný svetlý" - jinými slovy ono prémiové pivo jímž nás chtějí krmit je jedenáctka!
3) objevují se nyní ve zvýšené míře bilbordy s anglicky psaným nápisem - nepamatuji si to už přesně, ale je tam něco jako "nejlépe podávat chlazené". To znamená že jsou si velmi dobře vědomi, že při normální teplotě jde o "skoro vodu" a to při podchlazení není tak vnímáno.
Vyhledávání