úvod
homepage

Komentáře

článku: Něco o CKT a kvalitě piva z nich

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

opět to: pivař, (Ondra Koucký, 05.03.2006 22:04) celé vlákno | reagovat
Rovněž jsem měl možnost vařit infuzí, ale i jedno-, dvou- i třírmutem – měl jsem k dispozici i statistické vyhodnocení degustací těchto piv. Mé názory jsou podloženy praktickými zkušenostmi na řadě varních zařízení, ikdyž mám i vzdělání v oboru...
Nerozumím Vašemu příspěvku – opravdu si myslíte, že pokud jemněji rozemelete pluchy obsahující celulosu, tak ji potom v kotli nepovařujete, nebo podle Vás v hustém rmutu plave pouze celulosa? - možná by nebylo od věci taky do té školy občas zajít a nechat se „zblbnout“.
Pro ty co si stojí na drátě jsem psal, že v CKT se dá udělat slušné pivo, ale nemyslím si, že by všechny pivovary měli sdílet Vaše nadšení, vyřezat spilky a nahradit je CKT technologií – HGB pro ÚPRAVU stupňovitosti má řada i klasických pivovarů – je to dobré pro standardizaci výroby, neznám však žádný klasický pivovar co by vařil 14% nebo 17 % mladinu a řezal ji na 9 %.
Co se týče teploty kvašení při vyšších teplotách – nechci a ani nebudu konkrétní, technologie a způsob kvašení je součást výrobního tajemství pivovaru, proto nepovažuji za korektní jej tady uveřejňovat – nikdy jsem nechtěl a ani teď nechci uškodit jakémukoli českému pivovaru, byť konkurenčnímu.
...další co mne napadá – píšete o konkrétnosti a vystupujete zde jako anonym...
Nikdy jsem neřekl a ani nenapsal, že jsou všichni sládci stejní. To by byla totiž veliká hloupost, protože kdyby tomu tak někdy bylo, tak by se vytratila pestrost českého pivovarství.

Podle toho co píšete mne napadá jestli nejste obchoďákem Heinekenu...?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání