To pivař: nerezová spilka,
(Ondra Koucký, 02.03.2006 17:24)
celé vlákno | reagovat
Taky třeba Litovel, ale je i řada pivovarů, co pustupně uponovou spilku mění za nerez - Černá hora (tam si nejsem jist, jesli už není všechno v nerezu), Louny a určitě se najde řada dalších.
Úspora energie u CKT? -ano, ale pokud jde o to, tak proč vlastně nedoporučujete vařit infuzí? - to je min o 30 % energericky méně náročné. A proč vlastně chladit CKT? - jsou pivovary, které v nich jedou téměř při 20 °C. Proč držet 90min atmosférický chmelovar a nevařit 40 minut za přetlaku? ....etc....... Protože pivo, ČESKÉ pivo, je holt energeticky náročnější než zahraniční způsob výroby (proto je i charakterově jedinečné, pokud začneme bezhlavě šetřit, ztratíme jej). Netvrdím, že se v CK tancích nedá udělat dobré poctivé pivo, to bych byl pokrytec, ale podstatně větší úspory energií se dá docílit vhodným systémem rekuperace tepla odcházejícího při chmelovaru, ale i varu rmutů např. termokompresí brýdových par.
Proč tedy nelobujete spíše za tato opatření pokud jste tak ekologicky založený???
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Úspora energie u CKT? -ano, ale pokud jde o to, tak proč vlastně nedoporučujete vařit infuzí? - to je min o 30 % energericky méně náročné. A proč vlastně chladit CKT? - jsou pivovary, které v nich jedou téměř při 20 °C. Proč držet 90min atmosférický chmelovar a nevařit 40 minut za přetlaku? ....etc....... Protože pivo, ČESKÉ pivo, je holt energeticky náročnější než zahraniční způsob výroby (proto je i charakterově jedinečné, pokud začneme bezhlavě šetřit, ztratíme jej). Netvrdím, že se v CK tancích nedá udělat dobré poctivé pivo, to bych byl pokrytec, ale podstatně větší úspory energií se dá docílit vhodným systémem rekuperace tepla odcházejícího při chmelovaru, ale i varu rmutů např. termokompresí brýdových par.
Proč tedy nelobujete spíše za tato opatření pokud jste tak ekologicky založený???