úvod
homepage

Komentáře

článku: Něco o CKT a kvalitě piva z nich

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Holba, (Jiří Kaňa, 25.02.2006 10:49) celé vlákno | reagovat
Něco z webu hanušovického pivovaru: "V současné době je v pivovaru Holba používán jednofázový postup výroby. Při tomto postupu probíhá kvašení a dokvašování v jedné nádobě. Zchlazená, provzdušněná a zakvašená mladina se naplní do CKT, kde proběhne proces hlavního kvašení, který trvá 7 dní. Maximální teplota hlavního kvašení je 12° C. Po 7 dnech se odpustí ( odstřelí ) kvasnice a celý objem tanku se schladí až na 0° C. Při této teplotě pivo dokvašuje a zraje. Celková výrobní doba piva v CKT je 15 - 30 dnů. Po této době se může pivo zfiltrovat."

Pivo Holba je alespoň pro mě dostatečným důkazem, že i takto vyrobené pivo může být velmi dobré.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání