úvod
homepage

Komentáře

článku: Něco o CKT a kvalitě piva z nich

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

to:seznam ...., (pivař, 25.02.2006 00:03) celé vlákno | reagovat
je třeba rozlišit pivovary:A= s jednofázovým kvašením, to je pivo projde jen CKT,
B: první fáze v CKT a celá nebo část dozrává v klasickém tanku / podniky kde řešili zvýšení kapacity kvasného prostoru, tež ještě využívají i klasickou spilku/
C:čistá klasika
A: Prazdroj 100ks CKT, a asi i Krušovice, Staropramen
B:Nošovice, Kozel, Brno, Gambrinus 32 CKT, výroba jen 10%,Budvar, Holba, Pardubice, Rebel,
C:Hostan, Černá hora,Zubr, Litovel,Broumov, Náchod, Polička Hlinsko,Nová Paka,Trutnov, Vratislavice, Svijany, Klášter Hradiště, Podkováň, Malý Rohozec,Bernard,Strakonice, Pelhřimov, Jihlava, Źatec, LOuny, Pivovary Drinks union, Chodová Planá, Ostravar,...
píšu to jen abych vyvolal reakci, mohu se mýlit, nežil jsem tu dlouho a ztratil přehled. Budu rád, když to někdo upřesní. Chtel bych zatleskat pivovaru Polička, kde si pořídily nové kvasné kapacity v klasickém nerezovém provedení poměrně nedávno. Jinak ze svých cest mam poznatky, že CKt se zavadelo do pivovarů např. v Jugoslavii na přelomu 60 let. Tudíž o tom zde pivovarské tehdejší celebrity věděli, a aspon o dvě generace zbrzdily u nás modernizaci výroby piva. Také celá jihovýchodní Asie jede na CKT, a piva pro tamní podnebí výborná.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání