Já vnímám použití CKT jako positivní přínos ke kvalitě piva. To, že za min. režimu se to nedostalo ani do Pivovarství, tehdy BIBLE našich sládků je velká škoda. Ztratilo se plno let vývojem semikontinualníhi kvašení v době, kdy se CKT technologie rozjela naplno, ale ne u nás.
Jednoznačně je prvořadý lidský faktor. Nemůžete chtít na lidech co to neuměj, aby bylo pivo lepší než z klasiky.
Připomenu pozitiva: - jímání CO2 k dalšímu použití
-vyloučení neodborného lidského zásahu při řízení procesu
- ošetření kvasnic a dokonalé omytí bez manuelní práce v chladu a vlhku
- racionalní využití chladu v izolovaných nádobách
- dalo by se toho napsat mnoho o ekologii a odpadních vodách, vše má lepší parametry než klasika.
Pokud chtéjí někde se vracet ke klasice, poradil bych akcionářům nejdříve vyměnit sládka.
P.S. v případě Staropramenu dle mne šlo o to, aby nenastal nenastal šok změny k lepšímu. Nerad vzpomínám na perstrilem nasmrádlé pivo, o čem si všichni mysleli, že to tak má chutnat.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Jednoznačně je prvořadý lidský faktor. Nemůžete chtít na lidech co to neuměj, aby bylo pivo lepší než z klasiky.
Připomenu pozitiva: - jímání CO2 k dalšímu použití
-vyloučení neodborného lidského zásahu při řízení procesu
- ošetření kvasnic a dokonalé omytí bez manuelní práce v chladu a vlhku
- racionalní využití chladu v izolovaných nádobách
- dalo by se toho napsat mnoho o ekologii a odpadních vodách, vše má lepší parametry než klasika.
Pokud chtéjí někde se vracet ke klasice, poradil bych akcionářům nejdříve vyměnit sládka.
P.S. v případě Staropramenu dle mne šlo o to, aby nenastal nenastal šok změny k lepšímu. Nerad vzpomínám na perstrilem nasmrádlé pivo, o čem si všichni mysleli, že to tak má chutnat.