Bohužel, asi u nás neexistuje pivovar, který by požíval CKT proto, aby zajistil modernizaci s cílem vyrábět kvalitní pivo s konstantními parametry, aby spotřebitel byl spokojen. Nasazení CKT je vždy za účelem snížení výrobních nákladů a zvýšení zisků, ale vždy na úkor kvality. Pivo zde kvasí při vysokých teplotách a všechny procesy jsou uměle urychlovány. Pokud by totiž výstupy z této technologie byly stejné, nebo srovnatelné s produkty vyrobenými klasicky (tedy spilka - ležácký sklep), nedělaly by pivovary které na CKT přechází různé finty na spotřebitele. Jednou z těchto fint je postupný přechod z "klasiky" na CKT, kdy je do piva z CKT přimícháváno pivo vyrobené klasicky. Poměr namíchání se postupně mění, až je nakonec klasické pivo zcela vypuštěno. Je to jen proto, aby si zákazník zvyknul.... Přesně toto mi řekl jeden pracovník v pivovaru Staropramen.
Takže u nás bude technologie CKT vždy spojena s nekvalitou, oblbováním spotřebitele a s jednotnou eurochutí.
Ten kdo si chce pivo vychutnat a né ho jen lemtat, ten vždy sáhne po pivu z malého pivovaru, které je vyrobeno klasickou technologií. Podle mne by se mělo povinně dávat na etikety piv varování "vyrobeno v CKT". Pokud vím, tak to dělá pouze jeden pivovar.
Říká se že některé pivovary které vyrábí v CKT (např. Krušovice), uvažují o částečném obnovení výroby klasickou cestou.
Proč asi?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Takže u nás bude technologie CKT vždy spojena s nekvalitou, oblbováním spotřebitele a s jednotnou eurochutí.
Ten kdo si chce pivo vychutnat a né ho jen lemtat, ten vždy sáhne po pivu z malého pivovaru, které je vyrobeno klasickou technologií. Podle mne by se mělo povinně dávat na etikety piv varování "vyrobeno v CKT". Pokud vím, tak to dělá pouze jeden pivovar.
Říká se že některé pivovary které vyrábí v CKT (např. Krušovice), uvažují o částečném obnovení výroby klasickou cestou.
Proč asi?