Komentáře
článku: Něco o CKT a kvalitě piva z nich
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
tvrdím, že z tanku nikdy nepoteče pořád stejný pivo (ukažte mi 2 dokonale stejný zrna ječmene, 2 přesně stejný hlávky chmele a božskou věčnou a neměnou kvasinku, co si sama dá celej tank a pak změním názor) - a i kdyby teklo, tak to člověk (tvor to kolísajících smyslů) stejně nedocení, a i kdyby docenil, tak se dřív nebo později začne poohlížet po změně; vskutku se dá pivo pít i z tanku, když se nešidí, ale tank prostě nikdy neměl a nikdy nebude mít nálepku "tradiční výroba" a to plně po právu. A co se týče části "odpor veřejnosti k inovacím tohoto druhu byl v té době velmi značný a tak se od užití této technologie v českých pivovarech na nějaký čas upustilo" - Hlaváček-Lhotský, 2. přeprac. vydání z roku 72 (jesi si dobře pamatuju) mluvěj spíš o tom, že se produkt tohoto (Nathanova?) způsobu výroby podobal českému pivu příliš málo a to že bylo především příčinou krachu toho projektu, nikoliv nějaký odpor veřejnosti k pokroku, jak tu naznačujete. Snad mám sotva právo vynášet soudy, neb CKT se mi do bytu nevejde a tak o tom vím defacto nic, ale přesto CKT technologii ze srce nesnáším, ba dokonce i když konzumuju její produkty víc než málo.
Vyhledávání