úvod
homepage

Komentáře

článku: Něco o CKT a kvalitě piva z nich

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

c-kt a tradice, (Njorloj, 21.02.2006 14:43) celé vlákno | reagovat
Dekuji za zajimavy, odborny a poucny clanek - z meho pohledu si myslim, ze pivari v negativnim smyslu uzivane CK-T, oznacuje spise jiz zde zminovany celkovy proces vyroby smerujici ke zvyseni vydelku za kazdou cenu, nez to, ze by byl z pricipu spatny. Pri vysloveni CK-T me osobne na mysl vyvstane spise proces redeni, dolejvani, dosycovani, oblbovani a zakazdoucenu prodavani
nepozivatelneho.

Myslim, ze by bylo take dobre zminit tu slovo "tradice". I kdyz se samotnou technologii vyroby asi nema mnoho spolecneho, je to prave pocit ze vareni probiha starou dobrou a osvedcenou technologii, je to o pivu z architektonicky krasneho pivovaru, ne z chemicky - mozna i tohle sou ty psychicke bloky pivaru. Je to o tom, jestli deklarovana mnoha lety overena a tradicni vyroba, uvadena na mnoha velkovarenskych produktech je optravdu ta, kterou byl stvoren onen vyrobek.

Stejne je zajimave, ze vinarska tradice se uznava vice, nez ta pivarska, ze si vinari na tu svoji "tradici" sahnout nedaji a ze kazdy z beznych konzumentu je schopen bezneji si pripustit rozdil mezi odrudovym ci archivnim vinem a vinem krabicovym - at uz opravdu stacenym do krabic ci do lahvi.
Nechci byt zaslepeny, ale zustavam konzervativne verny te tradici. :-)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání