úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní máj v Pivovaru Černá Hora

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

skvělé černohorské limonády, (Tomáš Semrád, 10.05.2007 18:34) celé vlákno | reagovat
Když už tady Zbyněk "nakousl" ty černohorské limonády, tak i já musím vyzdvihnout jejich nevšední vysokou kvalitu. Právě na Pivního máje jsme si kromě Black Hilla koupili v pivovarské prodejně od každé jednu 1,5 l petku a ty opravdu nemají chybu. Zvlášť povedená je Grena a pak nám taky hodně zachutnala Sylvána (hrozny). Právě na základě poslední zkušenosti s nimi jsem dostal od své rodinky úkol, že vždy. když budu projíždět kolem Černé Hory, musím se stavit, a tyto limonády domů koupit. Jsou i cenově velmi příznivé. Každoročně se Grena i Koala dá ochutnat i na Radničních dnech v Brně.
Mimochodem, v Brně je lze dostat také včetně kompletního ČH sortimentu, tedy i piv v Řečkovicích ve velkoobchodu Eduard Baráček, kde také plní 5 l párty soudky a pak prodávají tyto limo i v bufetu hobby marketu OBI v Bystrci. Zde mají na čepu i černohorské pivo. Jenom jsem zvědav, jak to tady bude s nealkem, protože naposledy co jsem tady byl měli čepovaného Birella, tak nyní už by mohli mít právě Formana. Aspoň doufám!
Zdravím, (Zbyněk Holan, 10.05.2007 11:38) celé vlákno | reagovat
Ahoj Tome, máš pravdu jako správnej Pražák jsem byl druhý, protože ten první Pražák, co Formana pil, není 100%ní...Pražák...

Ahoj Petře, správný odkaz! Prostředí sice herenské, ale pivo dobré včetně výtečných černohorských limonád!!! V lahvi mají také Black Hilla!
Když mi Paulanera dovezeš budu Ti vděčný. Nicméně bych pšeničná nealka nepoměřoval s ječnými světlými.
Už vidím kategorie do budoucna: ječná světlá, pšeničná světlá, ječná polotmavá - Bernard, ječná tmavá - ??, pšeničná polotmavá - ?? a pšeničná tmavá - ?? Kdo zná zástupce, ať je prosím doplní místo otazníků.

Jo a když pojedete do OC Chodov na ČH do Megasportbaru, tak si udělejte procházku do Kunratického lesa - z parkoviště OC na přechod k lesu - U dubu, pak pořád rovně po pěšině - až dorazíte ke srubu jménem Gizela a tam na čepu se na vás těší - Jihoměšťan 11° nefiltrovaná lahůdka (11,5 EPM, přes 40 IBU) v ceně 20,- Kč/0,5l.

Za volantem nealku zdar!
Super!, (Tomáš Kroupa, 10.05.2007 07:48) celé vlákno | reagovat
To jsem rád, že je v půllitru těch kvasnic tolik. Já se oháněl vždy s milionem, to přitlačím ve své oblíbené frázi. :-) Dnes se budu stavovat na skok v Medlešicích, tak mám možnost je hnedle spočítat... No, to by asi nebylo na skok... :-)
Č.H., (smejkalb, 09.05.2007 19:14) celé vlákno | reagovat
Špica článek,také jsem strávil Pivní Máj v pivovaru,jak by řekl klasik '' krásné poetické odpoledne ", jen s malinkou pihou na kráse. A to , že ani Forman ,ani Pivní režná nebyly k dostání stočené v lahvích. A tak jsem se spokojil s několika lahvemi Moravského sklepního.Další to klenot v našem malém pivním ráji.
ČH v Praze, (Petr Buriánek, 09.05.2007 16:33) celé vlákno | reagovat
je dostupná v MEGASPORTBARu v Obchodní centru Chodov. Ceny:
Světlý ležák 12º 0,5 l 26 Kč
Páter 11º světlý ležák 0,5 l 24 Kč
Granát 12º tmavý ležák 0,5 l 26 Kč
Kvasar 14º světlý speciál 0,5 l 29 Kč

To Zbyněk Holan: Moje nejoblíbenější nealko je mnichovský Paulaner Hefe-Weissbier Alkoholfrei. Kdyby jsi ho potkal, rozhodně doporučuji ochutnat. Nebo Ti ho někdy přivezu.
Černá Hora, (Martin Štros, 09.05.2007 16:22) celé vlákno | reagovat
A co na tu akci říkal Kontext ?
Jinak bych řekl že je jedno kolik těch kvasnic tam plave, prostě hodně ;-)
Tento článek navodil chuť na pivo a tak to má na tomto serveru být! Škoda že je mi černá hora dost nedostupná...
ach ty počty..., (Tomáš Semrád, 09.05.2007 15:11) celé vlákno | reagovat
Já jsem na tu chybu ve výpočtu přišel už ráno, info, že se chybička vloudila jsem předal na patřičná místa a v průběhu dne, popřípadě večera, mě bylo příslibeno ji opravit...Teda doufám. Samozřejmě se za ni omlouvám (doufám, že to nebude číst můj profesor z matematiky...), avšak ten proud těch kvasničných buněk byl natolik silný, že ještě na mě asi působil i při psaní článku, tak snad proto. Tomu se snad jako výmluva dá i věřit, ne?
Jinak trvám na čísle 500 milionů, tudíž výsledek je samozřejmě miliarda! Tož tak!
Apropo, mě Zbyňo těší, že jako správnej Pražák, jsi byl až druhej:-)
Forman ano!, (Zbyněk Holan, 09.05.2007 14:10) celé vlákno | reagovat
Měl jsem možnost Formana ochutnat (údajně jako druhý Pražák) a okamžitě se stal mým nejoblíbenějším nealkem (předtím vedla Litovel free nyní odsunuta na druhé místo...)! Skutečná chuť piva, plnost opravdu báječná, žádná mladinková vůně, úplný pocit, že piji desítku!

Ad kvasné buňky: kolik jich tedy je v jednom půllitru? Cituji: "Ke všemu v jednom půllitru prý obsahuje na 500 milionů kvasných buněk. Každá z nich vám udělá moc dobře. Nejsem troškař, raději dávám vzápětí ještě jedno, rovnou do milionu…Slavnostně vstupuji do elitního klubu miliardářů!" ...asi mělo být: ještě jedno rovnou do miliardy...

Ad Tomáš K. Kroupa: schválně test pro všechny: je to 500 tisíc nebo 50 miliónů nebo 500 miliónů kvasných buněk/0,5l ???

Pivovarské kvasince 3x zdar!
Klub milionářů, (Tomáš Kroupa, 09.05.2007 13:23) celé vlákno | reagovat
Nemělo to být 500 tisíc kvasných buněk na půllitr? Jestli dobře počítám, tak by se jinak jednalo o klub miliardářů. :-) A v tomto pivu by zřejmě stála lžička? :-) Podobnou frázi o tom, že každá z mnoha kvasnic v jednom půllitru obsažená udělá tělu velice dobře, také rád používám. :-) Díka za skvělý článek, snad se mi někdy poštěstí Formana ochutnat... Zní to velice zajímavě. A také - jen žádné zbytečné odpady - vše je třeba dobře využít! :-)
Vyhledávání