úvod
homepage

Komentáře

článku: Exkurze po velkých pivovarech

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Staropramen, (Jan Mareš, 24.01.2006 14:05) celé vlákno | reagovat
Nepatřím k těm, kteří okamžitě reagují na cokoliv s čím zrovna na 100% nesouhlasí. Je jasné, že každý může mít svůj vlastní názor, a tak jsem se po přečtení článku Exkurze po velkých pivovarech ze dne 21/12 rozhodl reagovat. Prohlídku v Návštěvnickém centru pivovaru Staropramen jsem již absolvoval několikrát a musím říci, že mám pouze pozitivní zkušenosti.
Naposled jsem navštívil pivovar v prosinci minulého roku 2005 se skupinou studentů, automaticky jsme dostali snížené vstupné. Při hodinové prohlídce nás shodou okolností provázel v článku zmiňovaný „Švýcar“. Setkal jsem se s ním ve Staropramenu již po druhé a musím říci, že o jeho komunikativnosti a bezprostřednosti nemůže být pochyb.
To, že výklad je jednoduchý a srozumitelný bych v žádném případě neviděl jako negativum. Valnou většinu návštěvníků tvoří laická veřejnost, která o pivu ví jen to, že jim chutná , ale o tom jak se vyrábí nemají ani ponětí. Ti všichni, stejně tak jako moji studenti, určitě preferují jednodušší formu výkladu s tím, že na konci exkurze při ochutnávce nejen potvrdí, že jim pivo chutná, ale ví i to, jak se vyrábí.
Jan Mareš
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání