Velmi trefná poznámka. Myslím, že se asi ve většině shodneme, že CKT rozhodně neznamenají konec kvalitního piva a někdy mám dojem, že spíše naopak (např. u Budvaru). Používání CKT je rozhodně levnější a nese s sebou mnohem méně hygienických rizik. Problém bych viděl někde jinde. S CKT velmi často přichází nešvary jako HGB (viz nedávno Staropramen), používání rozličných surovinových náhražek, bezohledné chování na trhu (skupování a zavírání pivovarů, v lepším případě přesun výroby jinam) atd. Myslím, že s tímto si lidé tuto technologii velmi často spojují. Nepřehlédnutelným faktem také je záležitost ohledně exkurzí. Pivovar se spilkou působí zpravidla mnohem útulněji a přátelštěji než chemická továrna s CKT.
V žádném případě bych nechtěl jednostranně kritizovat moderní technologie ve vaření piva. Kdyby se sládkové drželi jen tradičních metod, tak bychom patrně ještě dnes pili "pivo" slámkou z nějaké amfory jako ve starém Sumeru.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
V žádném případě bych nechtěl jednostranně kritizovat moderní technologie ve vaření piva. Kdyby se sládkové drželi jen tradičních metod, tak bychom patrně ještě dnes pili "pivo" slámkou z nějaké amfory jako ve starém Sumeru.