úvod
homepage

Komentáře

článku: Objev roku

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Opravdova chutovka, (Milan Hurdalek, 07.11.2014 04:31) celé vlákno | reagovat
Arrogant Bastard Ale - krasna pěna,krasna barva a navic i velmi hořka chut.... Velmi dobre!!!
US žbrundy versus PU, (Jiri.J, 23.04.2009 09:51) celé vlákno | reagovat
Já si taky rýpnu do některých čtenářů SP:-) Proti PU toto pivo musí být velká NULA. Kam se hrabou nějací Stouni. Není nad poctivé CZ pivo, dělané podle starých receptůr, poctivým umem našich nejlepších sládků. V Plzni se vaří pivo už více než 160 let. Pili ho naši pradědové, dědové, otci...
Re: US žbrundy versus PU, (emu, 23.04.2009 20:02) celé vlákno | reagovat
no a teď beze srandy :) věřím, že většině průměrné české pivní populace by chutnal PU o hodně víc, než nějaký Stouni.
čímž nechci říkat, že je lepší, chápete, doufám ;-)
Tak to někdy bývá..., (Jiri.J, 21.04.2009 11:13) celé vlákno | reagovat
JJ. někdy degustace nedopadne podle našich představ. Hlavně, když degustované pivo člověk dlouho neměl a pivovar mezitím třeba změnil majitele….Nám se to stalo naposledy při degustaci britských Bitter. Natěšeni na lahodný Youngs, jsme pak zklamáni konstatovali, že už není ani zdaleka to, co býval a další Bitter (y) taktéž. Tendence přibližovat se masovým konzumentům je i zde zřejmá.
Ze Stone jsme chutnal naposledy- RUINATION IPA. Se 100 IBU. Považuji je za skutečně geniální IPA. I přes deklarovaných 100 IBU příjemně pitelné. Co se týče stylu Smoked Stout, tak ten jsem ozkoušel od Alaskanu a považuji jej za naprostou fantazii. Geniální doprovod k uzenému lososovi! To jsem nevěděl, že tento styl vaří i Stone! Věřím, že za Zlaskaném nezůstane co do kvality pozadu.

Re: Tak to někdy bývá..., (Martin Jarošek, 23.04.2009 15:26) celé vlákno | reagovat
Jsem trochu zmatený. Z Alaskanu jsem pil (už je to pár let) vedle Amberu, IPA apod. také Smoke Porter (ve velké láhvi - výborný) a regulérní Stout na můj vkus trochu nasládlý. Jedu do Juneau v srpnu, tak jsem zvědav.
Re: Re: Tak to někdy bývá..., (Honza Kočka, 23.04.2009 16:55) celé vlákno | reagovat
jj, je to smoked porter:
http://www.alaskanbeer.com/porter.html
neda mi nerypnut si, (maaroche, 23.04.2009 07:11) celé vlákno | reagovat
jejou, tak to by som rad ochutnal, neda mi vsak nerypnut si, co tak namiesto neustaleho ochutnavania novych a novych piv napisat nieco aj o pivovare Kocour, clovek zo slovenska sa dozvie akurat teraz sa bude capovat tokaj, teraz rauch... inac nikde nic, pivovar ktory ma ambiciu pripravovat pre fajnsmekrov delikatesy pivneho sveta ich sice pripravuje ale ziadne promo ziadna webstranka... existuje ten pivovar vobec? alebo je to len nejake bububu? ako to vlastne je? :-)))) troska provokacne pisem ale uznajte pani... my chceme kocoura :-) dakujem za dalsie info
Re: neda mi nerypnut si, (Honza Kočka, 23.04.2009 07:30) celé vlákno | reagovat
Dalsi informace? Urcite. Vcera jsme degustovali dalsi piva Stone - jednim slovem parada:) a Kocour bude mit sve info take. Neni to zadne bububu...vseho docasu...toz tak (crRH)
Re: Re: neda mi nerypnut si, (maroche, 23.04.2009 14:03) celé vlákno | reagovat
tesim sa, snad budem mat raz cestu okolo a ochutnam, alebo sa to "nedopatrenim" dostane aj do Kosic, btw. radi by sme nieco podobne spravili aj tu na vychode :-)
Re: Re: Re: neda mi nerypnut si, (Honza Kočka, 23.04.2009 14:27) celé vlákno | reagovat
Kocour bude na konci kvetna v Roznave na pivnich slavnostech pivovaru Kaltenecker. A prave oni vari podobna piva jako Kocour. A v Kosicich se toci v pubu Vigvam - snad jsem to nespletl...
Re: Re: Re: Re: neda mi nerypnut si, (Roman Holoubek, 23.04.2009 15:33) celé vlákno | reagovat
Potvrzuji Rožňavské pivní laskominy jsou v celé své aktuální škále ve Vigvam Pubu http://www.kamnapivo.sk/pivodb/zapad/4624/ Je to sice na sídlišti, zvenku nevypadá atraktivně, ale uvnitř je už útulněji.
Motto, (LeMarkBBC, 22.04.2009 16:42) celé vlákno | reagovat
Jenom malá oprava: Motto Arrogant Bastard Ale je „You are not worthy“
...., (Matěj, 22.04.2009 10:53) celé vlákno | reagovat
Asi se nedá někde zakoupit..?DOst lákavé..:)
Re: ...., (Honza Kočka, 22.04.2009 14:19) celé vlákno | reagovat
U nas pokud vim, tak ne. ale urcite ve Skandinavii, bejspis v Holandsku.
Snazim se dostat par vzorku americkych IPA vcetne Stone na letosni rocnik vanocnich trhu...
Rauch Schwarzbier, (Petr Ž., 21.04.2009 16:46) celé vlákno | reagovat
Hmm, tichá závist :) věřím, že to musí být lahůdka.
Vloni jsem byl podobně velmi mile překvapen novým stylem od franckého bauernhof pivovaru Schnaid - nakuřovaný Schwarzbier -Schlotsegerla, podobně nádherně skloubená suchost a plnost hořké čokolády s příjemnou kouřovostí, se stopou po brandy, domácky sladové,navíc ve verzi Keller. Taky bych řekl, že jedno z nej nových spodně kvašených piv loňského roku.
Re: Rauch Schwarzbier, (Jiří Kaňa, 21.04.2009 20:01) celé vlákno | reagovat
Nedá mi to, abych si trochu nerýpnul :-)

Pokud je Vaše hodnocení postavené na stejných základech jako Vaše víra o IBU piva Pilsner Urquell max. 20, pak se taky u piva Schwarzbier-Schlotsegerla může jednat o nebývale vykloubenou matlavost laciné bílé čokolády s obtěžující přismahlostí, se stopou rumové tresti a se známkou průmyslové náhražkovosti, navíc v perverzi Dachboden...

Nic ve zlém. Co se týče bavorských piv Vám důvěřuji. A to bez ironie.
Měl jsem to štěstí, (Martin Jarošek, 21.04.2009 10:33) celé vlákno | reagovat
Dva výrobky tenkrát zřejmě začínajícího minipivovaru Stone jsem měl možnost ochutnat již roku 1999 v San Diegu. Barley Wine mělo údajně skoro 15% alkoholu. Loni jsem si dal pintu jejich regulérního Ale v Seattlu. Dobré.
Vyhledávání