Komentáře
článku: Objev roku
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Arrogant Bastard Ale - krasna pěna,krasna barva a navic i velmi hořka chut.... Velmi dobre!!!
Já si taky rýpnu do některých čtenářů SP:-) Proti PU toto pivo musí být velká NULA. Kam se hrabou nějací Stouni. Není nad poctivé CZ pivo, dělané podle starých receptůr, poctivým umem našich nejlepších sládků. V Plzni se vaří pivo už více než 160 let. Pili ho naši pradědové, dědové, otci...
no a teď beze srandy :) věřím, že většině průměrné české pivní populace by chutnal PU o hodně víc, než nějaký Stouni.
čímž nechci říkat, že je lepší, chápete, doufám ;-)
čímž nechci říkat, že je lepší, chápete, doufám ;-)
JJ. někdy degustace nedopadne podle našich představ. Hlavně, když degustované pivo člověk dlouho neměl a pivovar mezitím třeba změnil majitele….Nám se to stalo naposledy při degustaci britských Bitter. Natěšeni na lahodný Youngs, jsme pak zklamáni konstatovali, že už není ani zdaleka to, co býval a další Bitter (y) taktéž. Tendence přibližovat se masovým konzumentům je i zde zřejmá.
Ze Stone jsme chutnal naposledy- RUINATION IPA. Se 100 IBU. Považuji je za skutečně geniální IPA. I přes deklarovaných 100 IBU příjemně pitelné. Co se týče stylu Smoked Stout, tak ten jsem ozkoušel od Alaskanu a považuji jej za naprostou fantazii. Geniální doprovod k uzenému lososovi! To jsem nevěděl, že tento styl vaří i Stone! Věřím, že za Zlaskaném nezůstane co do kvality pozadu.
Ze Stone jsme chutnal naposledy- RUINATION IPA. Se 100 IBU. Považuji je za skutečně geniální IPA. I přes deklarovaných 100 IBU příjemně pitelné. Co se týče stylu Smoked Stout, tak ten jsem ozkoušel od Alaskanu a považuji jej za naprostou fantazii. Geniální doprovod k uzenému lososovi! To jsem nevěděl, že tento styl vaří i Stone! Věřím, že za Zlaskaném nezůstane co do kvality pozadu.
Jsem trochu zmatený. Z Alaskanu jsem pil (už je to pár let) vedle Amberu, IPA apod. také Smoke Porter (ve velké láhvi - výborný) a regulérní Stout na můj vkus trochu nasládlý. Jedu do Juneau v srpnu, tak jsem zvědav.
jj, je to smoked porter:
http://www.alaskanbeer.com/porter.html
http://www.alaskanbeer.com/porter.html
jejou, tak to by som rad ochutnal, neda mi vsak nerypnut si, co tak namiesto neustaleho ochutnavania novych a novych piv napisat nieco aj o pivovare Kocour, clovek zo slovenska sa dozvie akurat teraz sa bude capovat tokaj, teraz rauch... inac nikde nic, pivovar ktory ma ambiciu pripravovat pre fajnsmekrov delikatesy pivneho sveta ich sice pripravuje ale ziadne promo ziadna webstranka... existuje ten pivovar vobec? alebo je to len nejake bububu? ako to vlastne je? :-)))) troska provokacne pisem ale uznajte pani... my chceme kocoura :-) dakujem za dalsie info
Dalsi informace? Urcite. Vcera jsme degustovali dalsi piva Stone - jednim slovem parada:) a Kocour bude mit sve info take. Neni to zadne bububu...vseho docasu...toz tak (crRH)
tesim sa, snad budem mat raz cestu okolo a ochutnam, alebo sa to "nedopatrenim" dostane aj do Kosic, btw. radi by sme nieco podobne spravili aj tu na vychode :-)
Kocour bude na konci kvetna v Roznave na pivnich slavnostech pivovaru Kaltenecker. A prave oni vari podobna piva jako Kocour. A v Kosicich se toci v pubu Vigvam - snad jsem to nespletl...
Potvrzuji Rožňavské pivní laskominy jsou v celé své aktuální škále ve Vigvam Pubu http://www.kamnapivo.sk/pivodb/zapad/4624/ Je to sice na sídlišti, zvenku nevypadá atraktivně, ale uvnitř je už útulněji.
Jenom malá oprava: Motto Arrogant Bastard Ale je „You are not worthy“
Asi se nedá někde zakoupit..?DOst lákavé..:)
U nas pokud vim, tak ne. ale urcite ve Skandinavii, bejspis v Holandsku.
Snazim se dostat par vzorku americkych IPA vcetne Stone na letosni rocnik vanocnich trhu...
Snazim se dostat par vzorku americkych IPA vcetne Stone na letosni rocnik vanocnich trhu...
Hmm, tichá závist :) věřím, že to musí být lahůdka.
Vloni jsem byl podobně velmi mile překvapen novým stylem od franckého bauernhof pivovaru Schnaid - nakuřovaný Schwarzbier -Schlotsegerla, podobně nádherně skloubená suchost a plnost hořké čokolády s příjemnou kouřovostí, se stopou po brandy, domácky sladové,navíc ve verzi Keller. Taky bych řekl, že jedno z nej nových spodně kvašených piv loňského roku.
Vloni jsem byl podobně velmi mile překvapen novým stylem od franckého bauernhof pivovaru Schnaid - nakuřovaný Schwarzbier -Schlotsegerla, podobně nádherně skloubená suchost a plnost hořké čokolády s příjemnou kouřovostí, se stopou po brandy, domácky sladové,navíc ve verzi Keller. Taky bych řekl, že jedno z nej nových spodně kvašených piv loňského roku.
Nedá mi to, abych si trochu nerýpnul :-)
Pokud je Vaše hodnocení postavené na stejných základech jako Vaše víra o IBU piva Pilsner Urquell max. 20, pak se taky u piva Schwarzbier-Schlotsegerla může jednat o nebývale vykloubenou matlavost laciné bílé čokolády s obtěžující přismahlostí, se stopou rumové tresti a se známkou průmyslové náhražkovosti, navíc v perverzi Dachboden...
Nic ve zlém. Co se týče bavorských piv Vám důvěřuji. A to bez ironie.
Pokud je Vaše hodnocení postavené na stejných základech jako Vaše víra o IBU piva Pilsner Urquell max. 20, pak se taky u piva Schwarzbier-Schlotsegerla může jednat o nebývale vykloubenou matlavost laciné bílé čokolády s obtěžující přismahlostí, se stopou rumové tresti a se známkou průmyslové náhražkovosti, navíc v perverzi Dachboden...
Nic ve zlém. Co se týče bavorských piv Vám důvěřuji. A to bez ironie.
Dva výrobky tenkrát zřejmě začínajícího minipivovaru Stone jsem měl možnost ochutnat již roku 1999 v San Diegu. Barley Wine mělo údajně skoro 15% alkoholu. Loni jsem si dal pintu jejich regulérního Ale v Seattlu. Dobré.
Vyhledávání