úvod
homepage

Komentáře

článku: Amsterdam není jen Heineken

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Autor se omlouvá, (Weetek, 16.03.2008 13:04) celé vlákno | reagovat
ale byl na dovolené, i tak děkuje za komentáře :-)
Antihnusák je sice takové jiné slovo pro anonym, ale rád odpovím, i když to už vlastně za mě udělal Petr Žalio. Jedná se skutečně jen o degustační set, v žádném případě o sklenice, do nichž by se pivo běžně podávalo k pití. Jinak asi nemá moc cenu se k porovnávání pivní kultury v Belgii, Holandsku a u nás vyjadřovat. Soudný člověk ví, Antihnusák si doma u plzničky vyrobené bůhvíkde bůhvíkým z bůhvíčeho hladí své malé české ego :-)
amsterdam, (Petr Žalio, 11.03.2008 20:46) celé vlákno | reagovat
Díky za pěkný článek a new inspiraci při další případné návštěvě Amstru.
To Antihnusák: piva na foto se nepodávají v tomto stavu a v těchto sklenicích.Jedná se zde pravděpodobně vzorky všech nabízených piv v 0,2dcl sklenicích, které se podávají hostům jen na ochutnání aby se pak rozhodli, které pivo vyhovuje nejvíc. Většinou jsou tyto vzorky zdarma nebo za symbolický poplatek.Pak Vám teprve připravý sklenici výtečně načepovaného a ošetřeného moku (navíc každý druh piva se podává ve speciální sklenici tomu určené)
amsterdam, (jiri.j, 11.03.2008 08:56) celé vlákno | reagovat

To: antihnusák. Pivo z ´t IJ je vynikající a holandská pivní kultura je také na vyšší úrovni, než si pravděpodobně Váš omezený rozhled dokáže vůbec představit.
To: Weetek, díky za inspirativní, zajímavé a vždy poutavě psané články. V Amstru jsme byl naposledy už před řadou let a měli jsme možnost nakouknout jen do´t IJ. Jejich piva jsou dle mě skutečnou lahůdkou. Obchod Bierkoning jsme také navštívili a nevěděli, co dřív:-)). V Holandsku mají takové Biershopy téměř v každém větším městě. Netřeba říkat, že v takových obchůdcích se člověk cítí doslova jako z řetězu utržený. Překvapila mě ta dosti vysoká cena za Westvleteren, ale na druhé straně je to skutečně pivo i na belgickém trhu nedostupné (lze jej pořídit jen v místě výroby).
Pivovar De Bekeerde Suster vypadá dle fotky skutečně nádherně...
Re: amsterdam, (Honza Kočka, 11.03.2008 09:05) celé vlákno | reagovat
Tu Plzen( i s tim hackem:) ) jsem mel moznost ochutnat mimnuly rok v Londyne na GBBF. A musim rict, ze to bylo velke prekvapeni. Tedy v tom horsim vyznamu. Vune i chut vylozene "ejlova", k pilsu to melo hodne daleko. Mozna jen nepovedeny vzorek...
Re: amsterdam, (antihnusák, 11.03.2008 09:18) celé vlákno | reagovat
Nějak není vidět můj předchozí příspěvek. Pane JJ Vy jste evidentně zaujatý. Vám kdyby v Holandsku (Belgii apod.) nalili chc... do ešusu, tak si budete mlaskat, jaké je to výborné a kulturně podané.
Pokud holandská pivní kultura je taková jako na poslední fotografii, tedy pivo je naléváno do těchto hnusných kafosklenic poměrně bez pěny, tak to radši zajdu do české čtyřky ...
sklo, (antihnusák, 10.03.2008 13:44) celé vlákno | reagovat
Ta poslední fotka je tedy pěknej humáč. Z takovýho skla se za totáče pilo kafe. A pak, že v cizině je nějaká pivní kultůra
Vyhledávání