úvod
homepage

Komentáře

snímku: Belgičani.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Lindemans a doslazované Lambicy, (Petr Žalio, 17.12.2007 13:04) celé vlákno | reagovat
Jen bych doplnil: výbornou novinkou Lindemansu letošního podzimu je další nekomerční Lambic "Cuvée René-Kriek".
Ostatní výrobky Lindemansu jsou bohužel komerční.
Co se týče doslazování koncentráty, sirupy apod. je to v Belgii bohužel poslední dobou vzrůstající trend. Zejména se jedná, jak se již zmínil Honza, o specíální doslazované výrobky určené teens.
Ale pivovary to naštěstí rozlišují a vaří vždy tradiční Lambic a pak tzv."moderní Lambic". Je to dobře označené, takže se nelze splést.
To stejné platí i u jiných trpkých Red či Brown Ale. Např je již několik druhů doslazovaných Rodenbachů či Liefmansů,a poslední dobou je trend i u Wittbierů, např Hoegaarden citrón či malina nebo francouzský Witt Amadeus - Citrón atd.
Re: Lindemans a doslazované Lambicy, (Honza, 18.12.2007 09:29) celé vlákno | reagovat
Musim se priznat, ze Cuvee Rene me prekvapil. Mel jsem ho pred tim jen jednou primo v pivovaru a priznam se, ze chut jsem si nepamatoval. A prekvapil me mile. Vyrovnane lambikovy, s mensi mirou typicke kysele "agresivity". Samozrejme nic pro bezneho komzumenta, a na druhou stranu ne uplne "to prave" pro "lambikomilce", ale i tak velice zajimava zalezitost. Urcite bych rad ochutnal i Rene Krieka...
Vyhledávání