úvod
homepage

Komentáře

článku: Čtyřdenní pracovně-pivní cesta po Moravě (II. - v naději středa…)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle vláken

kvasnicové, (Tomáš Semrád, 29.04.2007 20:30) celé vlákno | reagovat
Jsem rád, že i ostatním kvasnicový Rychtář rovněž šmakuje. Je to opravdu vynikající pivko. Jinak se nedomnívám, že by velmi kvalitní kvasnicové pivo bylo jen výsadou minipivovarů. Namátkou vysocejakostního kvasničáka mimo Hlinsko umí "udělat" i jiné pivovary, jejichž roční produkce je mnohem větší než kategorie mini, namátkou Strakonice (běžně), Litovel (v Brně pro pár hospůdek), Černá Hora (běžně), Janáček (běžně) atd....
Rychtář, (Tomáš Kroupa, 27.04.2007 15:57) celé vlákno | reagovat
Musím souhlasit s názorem na kvasnicového Rychtáře. Seznámil jsem se s ním v Hradci Králové v Rychtářce v Pospíšilově ulici. Nemohl jsem uvěřit vlastním zmlsaným chuťovým buňkám! Dvakrát jsem se ujišťoval, že to je opravdu Rychtář a ne pivo z nějakého minipivovaru. Takovou zajímavou chuť jsem u pivovaru tohoto výstavu ještě nezažil. Cítil jsem tam nádech chuti Rambouskova kaštanomedového. Nemohl jsem se nabažit. Proto jsem objednal soudek na blížící se oslavu Čarodějnic. Tak doufám, že bude minimálně stejně dobré - ne-li lepší, protože mám skladování živého piva i jeho dobu naražení ve svých rukách.
Příště je taky den, (Tomáš Semrád, 24.04.2007 08:38) celé vlákno | reagovat
Pro Romana. Nevadí, příště to snad vyjde, alespoň je se na co těšit a v "tvém" respektive ve "vašem" pivovárku BON to platí obzvlášť. Dvakrát škoda pro mého kolegu, jehož jsem navnadil a on se na to hodně moc těšil a byl zvědav. Nedá se nic dělat. "Zítra je taky den". Minimálně 3 cesty do konce roku na Valachy mít určitě budu, takže se snad potkáme!
Co se týká Radegastu, ano v porovnání s Gambrinusem mně opravdu přišel mnohem chuťově zajímavější (a hlavně v hlavě mně "nebubnovalo"), avšak při porovnání s jedním zatím nejmenovaným super mini pivem (řeč o něm bude v příštím dílu, abych neprozrazoval dopředu), byl pouhopouhým odvárkem...Já nemám bohužel srovnání jako ty s "Radkem" před několika lety, kdy to bylo ještě poctivé pivo, takže tato konfrontace mi chybí. Srovnávat velkovárenského mohu tak akorát Starobrno, to se naopak oproti "dřívějším časům" podstatně změnilo. Nyní už mám po absolvování poslední cesty na Moravu dost tipů, kde se dají koštovat nejen mnohem lepší piva než ta o nichž byla zatím řeč, nýbrž se také dá i ubytovat. Všechno "zlé" je pro něco dobré.
Radek a chutná?, (Roman Holoubek, 23.04.2007 18:24) celé vlákno | reagovat
Tome, škoda, že nám to nevyšlo, rád bych se Ti pochlubil, co jsme vše v pivovaru vybudovali, snad příště.

Ale Radka občas (bohužel) jsem nucen pít. Ano, je o poznání lepší než G, ale přeci. Kdysi jsem býval jeho velkým vyznavačem, ale časem jeho chuť povadla a unifikovala se. Jeho hořkost, je už také spíše jen v reklamě. Ono je to tak. Dostaneš-li vodové pivo, bez známky sladovosti a v něm hořkost z levných chmelů, která se vyznačuje plochostí bez výrazného aroma, pak se Ti může toto pivo zdát hořké, ale je to jen díky oné "vodovosti". A to je hodně málo na vychutnání. Dovolím si parafrázovat: "Život je hořký - Bohužel".
Vyhledávání