Komentáře
článku: Projekt homebrewingu, co bude dál?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Doporučuji shánět nerez kotel a hrnce k vaření piva v domácích podmínkách na www stránkách gastrobazarů na internetu. Kotle používané v kuchyních mají dvoté dno a dá se dodělat regulace teploty. Jsou na elektriku. Obsah kotlů je 60 - 120 litrů. Dají se sehnat i pod 5000,- Kč.
To VIKTOR (27.05.2005 08:39): můžeš mi, prosím, napsat (e-mail nebo tu) adrsu toho army shopu, kde maj ty kotle?
Přesně tohle potřebuju. Kotel kolem 100 l v nerezu za 3000 CZK je za babku!!!
Nevíš jaké to má dno? je to jen nerez-plech, nebo to má zesílené dno?
Dík T.
Přesně tohle potřebuju. Kotel kolem 100 l v nerezu za 3000 CZK je za babku!!!
Nevíš jaké to má dno? je to jen nerez-plech, nebo to má zesílené dno?
Dík T.
Díky za tip! To je výborný nápad. Protože kvalita varný nádoby se nedá obejít. Mám to kousek. Tak se podívám. On je taky prodej vojenský techniky u Hradce Králové v Roudnici. Díky.
Projížděl jsem Pardubicemi ve směru na Chrudim a na konci Pardubic je bazar s vojenskou technikou.Jsou tam i nerezové kotle z vojenských kuchyní.Mají obsah 100l a víc.Cena...3000Kč.
Pánové, dámy (možná bude i nějaká dáma), pořád koumám jak se do toho pustit, a tak jsem šel okouknout, kolik stojí pěkněj hrnec (nerezový) do MAKRA. Tak si představte, 30 l hrnec stojí cca 5 tis. Kč!!! Źádná láce! A to vše bez tepelné regulace, bez teploměru, bez výpustného kouhoutu, bez míchadla, jen ho postavit na plotnu....a zatopit pod ním. To se už moc nedivím, že mikropivovar na www. volny.... stoji 27 tis. Kč. Víte o něčem rozumějším??? Aby vareni probíhalo pod kontrolou a bylo to tak trochu o kontrolované výrobě a ne jen jako POKUS A OMYL?
Skvělý nápad, snad nenarazí na nějakou byrokracii typu autorských práv či tak něco. Minule jsem také nemohl a teď mi chybí instrukce :(
Nevíte někdo, zda je možné se nechat vyškolit, zaučit, ... "weekendově" na PIVOVARNICKÉHO SLÁDKA?? Bez teorie a vzdělání v oboru lze těžko vařit pivo - i v domácích podmínkách...Možná, že takový kurz někdo organizuje nebo právě dostal nápad, že by ho mohl zorganizovat....
cafko čoskoro by mala firma Polly začať predavať sladové koncentráty od firmy coopers a ako som bol oboznámený tak aj za rozumné ceny a nie za tie čo majú na inete teraz.Takže kúpiš raz koncentrát tam sú aj kvasnice,potom ich len namnožiť a držať pri živote.Neviem či sa dajú nejakým podomáckym spôsobom aj usušiť.
HROOOOZNE POTREBUJEME NIEKOHO KDO MA PIVOVARNICKE KVASNICE NA SLOVENSKU !!! a bol by ochotny ich darovat alebo predat diky moc
rastafarixxx(zavinac-@)post.sk
DIK
rastafarixxx(zavinac-@)post.sk
DIK
Budem ta velebiť ked sa zjavia tvoje nahrávky zo stretnutí.Už teraz sa teším.Máš moje sympatie.paráda
ahoj a držím palce aby to vyšlo.
ahoj a držím palce aby to vyšlo.
Na úvod, chci vyzdvihnout snahu ke sjednoceni a organizovaní nadšenců pro "domovarenipiva", aby si to nikdo nevysvetlil spatne. Ale to, ze přednášejicí řikali, "co maji v hlavě" a "odpovidali na zvídave dotazy", tak to je přesně to, co bychom chteli slyset nebo číst my, co jsme nebyly. Nedá mi to, ale když vidím ty "argumenty proc to nejde" tak se dobrovolně nabizim pro přiští sraz, že nahraji přednášky na digi diktafon (pokud k tomu dají souhlas přednášející) nebo takove zařizení poskytnu k zapujceni a vše může být přístupné na internetu. Jak to je jednoduché.. P.S. Omlouvám se za pravopis, protože si moje ruce myslí, že píší e-mail, tak neznají čárky a háčky a vše jsem to asi zpětně neopravil.
mám dotaz.kedže som zo Slovenska a zúčastnit sa srazu je dost problematické,neuvažujete delat zvukový záznam srazu ktorý by pak stačilo dat do mp3 a mali by stoho úžitok aj ty čo sa nemohli zúčastniť či už z Čiech alebo Slovenska??
Ad degustace - tato ochutnavka na rozdil od odstatnich byla, rekneme inspirativni. Protoze seminar byl o tmavych pivech, nejlepe je tyto piva ochutnat. Vzorky jsme ziskali z pivovaru Zamberk, Primator, Pernstejn, Opat, Zatec, Samson, Herold, Bernard. Z homebrewaru to pak byly vzorky Antenak a Brutvar. Snad jsem na nekoho nezapomnel.
Ad prepis textu - bohuzel Vas musim zklamat, ale nic takoveho nechystame. Kazdy prednasejici ji mel pripravenou jaksi " z hlavy". A navic reagoval na dotazy z obecenstva. Nicmene na dalsi seminar, ktery by se mel konat v cervnu a mel by byt o psenicnych pivech, uvazujeme o bulletinu. Zde by byly popsane postupy vareni psenicneho piva, degustacni hodnoceni vzorku ze sveta, druhy psenicnych piv a podobne. Budeme vas vcas informovat.
Ad prepis textu - bohuzel Vas musim zklamat, ale nic takoveho nechystame. Kazdy prednasejici ji mel pripravenou jaksi " z hlavy". A navic reagoval na dotazy z obecenstva. Nicmene na dalsi seminar, ktery by se mel konat v cervnu a mel by byt o psenicnych pivech, uvazujeme o bulletinu. Zde by byly popsane postupy vareni psenicneho piva, degustacni hodnoceni vzorku ze sveta, druhy psenicnych piv a podobne. Budeme vas vcas informovat.
Příspěvek hezky popisuje, co se dělo na srazu "homebrewingářů" (byl by jistě hezký do nějaké kroniky), ale pro nás, "ostatní nadšence", kteří se nezúčastnili, by bylo fajn, kdyby jste zveřejnili přepis přednášek. Hned by stoupla naše vzdělanost. Dík.
Kde se dají získat výsledky ze sobotní degustace, případně výrobci a jména piv , která se degustace účastnila.
škoda, že se mi nepovedlo vyšašit si tu volnou sobotu; holt ne vždy se daří všdchno, co si člověk vymyslí; bude některý ze článků věnován informacím o vaření černého piva, podobně jako tomu bylo po minulém srazu domvařičů o pivu světlém ?
Vyhledávání