úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní vzpomínání – Lanškroun

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Bude se v Lanškrouně zase vařit? Dost možná!, (ROBOTERRR, 04.09.2008 22:49) celé vlákno | reagovat
Jsem sice z ostravska, ale našel jsem si přítelkyni, která je z Lanškrouna. Po pivovaru už zbyl jen komín a hospoda, kde čepují Staropramen (viděl jsem tam Stellu Artois tak takto usuzuji), podstatné však je, že majitelka hostince chce obnovit vaření Generála Laudona. Předpokládám, že v minipivovarském provedení. Pokud by tento záměr došel naplnění, byl bych první, kdo by znovupovstalého fénixe ochutnal.
Amen, (Dalibor Hanzel, 24.03.2005 11:12) celé vlákno | reagovat
na poslednú vetu Martina Borského nezostáva povedať nič iné než
AMEN
škoda Lanškrouna!, (Martin Borský, 23.03.2005 21:54) celé vlákno | reagovat
Lanškrounský pivovar byl jistě pivovarskou chloubou východních Čech. Jeho starý areál a výborné pivo dneska chybí s konečnou platností. Vloni jsem ještě naposled prošel (prolezl) areál pivovaru se zbytkem technologie - těsně před její likvidací... Jen, Marku, malá technická připomínka: Rýbrcoul se rozhodně nevařil ve Vrchlabí, ale v Lanškrouně (něco stáčeno va Svitavách), v Hradci Králové a ve Svitavském pivovaru (nyní bohužel z větší části zbořeném - na jeho místě stojí Hypernova).
PS: Pivovar v Hradci samozřejmě také není!
Tak nám už moc piv na výběr nezbylo! Něco málo ale přece. Tak na zdraví s dobrým českým pivem (nikoliv s "G", "Kruš", a jinými hnusy...!)!
Vyhledávání