Komentáře
článku: Krušovický Mušketýr
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
protoze mam dost velkou spotrebu piva tak jsem experimentoval a zkousel ruzne braniky a kozliky, či staroprameny atd. atd. krusovice radeji né az jsem zkusil Mušketýra a dnes jine pivo nekupuji (samozrejme bych dal prednost napr. Svijanum ci Rohozeckemu ale to u nas v okoli bohuzel neni) Musketyr je z tech velkoproduktu asi nej, cus
Tak jsem tam zašel znovu ( viz Mušketýr ) a pivo bylo nyní dobré ( jedná se o nefiltrovaného Muškerýra z tanku ). Možná je ten rozdíl způsoben tím, že minule jsem si ho dal dole v baru a nyní nahoře v restauraci. Zajímavá chuť doporučuji.
Ať se daří pivařům
Ať se daří pivařům
za sociku jsem mel krusky jako svatost, bylo to pivo nad urovni nasich oblastnich (litovel, zubr, hanusky atp). Bohuzel zatimco po revoluci se oblastni piva zlepsovala (teda v ramci moznosti), tak krusovice se snad zhorsovaly. uplne do prdele jsem je poslal kdyz se jejich pivo zacalo podobat mym chcankam (takove ty bile po 5 pivech). doufam ze musketyr nebude jen bublina co splaskne po 1 roce, protoze ten se po letech zase da pit.
Krušovice jsem měl rád v osmdesátých letech, kdy se objevovaly poměrně vzácně ( tedy kromě nádraží ) například v Široké na Starém městě. Bohumil Hrabal nazval tuto hospodu se zeleným obložením Brčálkou a chodil si tam prvidelně " léčit " ve středu dopoledne předchozí večer u Tygra, sedával u zadního stalu a málokdy se s někým dal do řeči. V této restauraci se točila 12 silně hořké chuti a výrazně zlaté barvy, s tímto pivem nemá dnešní produkt od Bindingu kromě názvu nic společného. Taková je doba, ostatně z Brčálky se stal další turistický skanzen ve stylu Švejka
Krušovice vaří dobré pivo, lze si to ověřit, když si člověk koupí lahváče. Problém je zvláště co se týče desítky točené,ta je obvykle nepitelná ( nevím proč ) v 98% případech zkoušených. Vždy tu kterou hospodu v mých očích zachraňuje desítka černá, která je dobrá. Imperial je velmi dobrý ale na čepu není často. Teď je zajímavá hospoda v Jungmanově ulici jménem Mušketýr, kde mají nefiltrovaného Mušketýra z tanku a černou desítku. Bohužel posledně mi moc nechutnal tak jsem si musel dát černé. Doufám že to byla výjimka, musím tam znovu zajít. Navíc jedna zajímavost, když se podíváte na etiketu Mušketýra zjistíte že je tam přidán i pšeničný slad.
Ať se daří pivařům
Ať se daří pivařům
..sice nejsou moje oblíbené pivo, ale souhlasím s autorem, že U Lišků se o ně umějí postarat. Dost pitelné "krušky" mají v Praze taky v Divadelní restauraci v ulici Ve smečkách (za 17,- Kč 100 metrů od Václaváku!!!). Tady je vidět, že dobrý hospodský může "vylepšit" i průměrné pivo.
No jestli si dobře vzpomínám tak to bylo před osmi roky. To už patřil Královský pivovar Krušovice do portfolia německého Bindingu a tudíž už se dá zařadit do kategorie velkých pivovarů. S pozdravem.
Kdy jste měl to Vaše první pivo? Byly tehdy Krušovice už velkovýrobcem?
Vyhledávání