úvod
homepage

Komentáře

článku: Česká pivní stopa v Rusku

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Dík, (Genri, 08.09.2012 15:22) celé vlákno | reagovat
Děkuji za článek, za Dzeržinsk a náš pivovar (http://www.pricereview.ru/catalog/1/9/1363 ), protože tady bydlím. Opravdu pivovar vaří pěkné pivečko, ale bohužel ve městě ho těžko sehnat, protože majitel podniku obchoduje s pivem v jiných městech. Nevím proč. Takže doma můžeme ochutnat jen jeden druh piva - "Bočkovoje" ( nefiltrované a nepasterizované ). Co se týká návštěvníků Ruska, chci dát jednu dobrou radu-hledat čepované pivo menších pivovarku nebo pít své české pivo ( nikoliv licenční ), a nebudete zklamani. Dnes v každe samoobsuze si ho můžete koupit. Pravda cena českého piva je asi 3 evro za láhev nebo 100-120 rublěj. Samozřejmě v každe oblasti máme pěkný pivovar, ale o tom vědí jen domorodci.
Žiguli, (zdeněk.reska, 26.08.2012 15:40) celé vlákno | reagovat
Pane Tomáši, dovolím si Vás drobátku opravit.V článku nebyla řeč o žigulevském pivu (v době SSSR hodnoceném jako nejlepší ruské pivo), ale o pivu ŽIGULI (není to totéž), které na zakázku nechává vařit stejnojmenná moskevská velkopivnice sídlící na rohu ulice Novyj Arbat ve směru na Kreml. To pivo je opravdu chutné a mohlo by lehce soutěžit i s českým pivem. Pravda, chybí mu trochu chmele, ale to je u většiny východních piv běžná praxe.
Tedy prosím nehodnotit pivo za Samary a pivo z Mytišči jako jadno a totéž.
České plagiáty v Rusku, (Tomáš Dobrota, 26.08.2012 11:10) celé vlákno | reagovat
Bouhžel, z mé zkušenosti v Rusku, nejde něž jinak souhlasit s autorem. Většína piv na jejich trhu, není pitelná, u Žigulovského je třeba se podívat jestli opravdu vařeno v Samaře, pokud není tak většinou to ma daleko k dobrému pivu, většina jejich piv chutná stejně ,teda vlastně nechutná, vodnatá chuť a po chmelové kořkosti ani památky.No prostě, Nu pogodi!! :)
Vyhledávání