Komentáře
článku: Rauchweizen
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Vyhledávání
článku: Rauchweizen
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
==============================
T uto specialitu si muzete uvarit i doma.(Recept na 10 litru.)
2kg svetleho sladu,300gr.preuzeneho sladu dubovym drevem,15gr.chmeloveho granulatu.8litru vody,potom dalsich 8-10litru na proplachnuti sladu.Susene,lepe tekute kvasnice pro svrchni kvaseni.
Varit infuznim zpusobem:
Zacit na 40 stupnich,zvysit na 55 stupnu,20minut pauza na teto teplote,zvysit na 65 stupnu,prodleva 30 minut,jodova zkouska,zvysit na 72 stupnu,prodleva opet 30 minut,opet jodova zkouska,potom zvysit teplotu na 78 stupnu,opet 30 minut setrvat na teto teplote.Odfiltrovat sladinu,slad jeste proplachnout dalsi varkou vody ohrate na 78 stupnu.(viz zacatek receptu.)
Hlavni kvaseni 2-3 dny,dokvasovani naprikald v lahvich 1-2 tydny.Mozno i dele.
Za pokus to stoji,je to jedna z nescetnych pivnich specialit.
Pivu zdar!!!
Venca...