úvod
homepage

Komentáře

článku: Společnost Heineken se stává majitelem pivovaru Krušovice

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle vláken

akvizice.., (Martin Štros, 06.07.2007 11:44) celé vlákno | reagovat
Hlavně aby Heineken nekoupil Svijany a to možná nejstřílím tak úplně na slepo!
Romane ..., (Chody, 06.07.2007 09:59) celé vlákno | reagovat
... jen to řekni!!! Kdyžtak mi to napiš na mail, budu mlčet jako hrob!!!
Honzo myslím, že může být i hůř, (Roman Holoubek, 06.07.2007 06:38) celé vlákno | reagovat
Honzo, archivuj prosím tento článek - tak za 3- 5 let budou dle mne jediné činné pivovary v Brně Pegas a Žebětínský Richard (nevznikne-li tam nový mini).

Jo a holoubci na střeše štěbetali něco o možné akvizici (následně zavřeného) ještě jednoho pivovaru Heinekenem (nemůžu říci o koho jde) a přesunu této zachráněné značky do Krušovic :-((
Krusovice a dalsi..., (honza, 05.07.2007 23:47) celé vlákno | reagovat
Ja si myslim, ze Starobrno nezvarou. Jak avizovali, koukaji po dalsim pivovaru, jehoz pivo by nakonec nejspis skoncilo v Krusovicich. Tudiz Starobrno podle me zustane. S Hostanem to nejspsi bude horsi. I kdyz zavisi od toho, co tu nakonec budou varit...
Mňam, (Zbyněk Holan, 05.07.2007 23:31) celé vlákno | reagovat
Romane myslím, že Tvé "oblíbené" pivo z Krušovic budeš moci sehnat snáze i na čepu než nyní. Přeci jen po skvělém nástupu v 2. pol 90 let minulého století, ztratily Krušovice dech a jsou brutálně válcované koncernem PU !!! Tato akvizice je skvělá cesta, jak vydobít své pozice zpět právě na PU. Máme se nač těšit...
PI, (Chody, 05.07.2007 22:48) celé vlákno | reagovat
Romane, tož to máš asi pravdu ...
Obávám se, (Roman Holoubek, 05.07.2007 20:50) celé vlákno | reagovat
Pod Heineken u nás nyní patří Krušovice, Starobrno a Hostan.
Silně se obávám, že Hostan (nyní už jen sudový) nebude dlouho žít a jako značka bude jen vyráběn ve Starobrně. Očekávám, že k této změně dojde patrně v roce 2008. Proto kdož chcete ochutnat pravověrného Hostana ze Znojma - pospěšte si.

Ovšem pokud vývoj bude pokračovat standardním postupem Heinekenu, pak by do několika let mohlo dojít k tomu, že se v Krušovicích budou vyrábět značky Krušovice, Starobrno, Hostan, Zlatý Bažant, Amstel, ... Přeci jen mít více jak 1 pivovar v tak malé zemi ... Pro záchranu českého pivovarnictví (tak to zdůvodnili když zavírali svůj třetí pivovar na Slovensku) proto zavřou i Brněnský pivovar - ten má omezené možnosti rozvoje (vzhledem ke své poloze v centru města). Zato Krušovice - mohou dále růst v místech bývalých polí a luk. Navíc jsou blízko Prahy - také důležité z hlediska obchodu a jsou nyní velmi moderně vybaveny - zkrátka mají růstový potenciál.
Tož tak ...
Ad. A co bude dál, (David, 20.06.2007 15:44) celé vlákno | reagovat
Nejlepší by bylo, kdyby zavřeli samotné Krušovice :) Vždyť se to jejich pivo nedá pořádně pít, klasické průmyslové europivo. Je jasné, že mají velký vývoz, protože doma ho skoro nikdo nepije :o))
Jever, (jIŘÍ jOBÁNEK, 18.06.2007 13:18) celé vlákno | reagovat
Jever není ležák, ale pilsener !!! A to jeden z nejsušších v Evropě (tuším cca 42 IBU)! Bohužel v posledních 10 letech je trošku méně výrazný. Sudový je však pořád úžasný!
A nevyrábí ho Radeberger!!! Jen spadá do company R. Pořád se vaří ve Frísku v Jeveru!!!.
WBC, (honza, 18.06.2007 07:03) celé vlákno | reagovat
Jestli myslite WBC, tedy World BEer Cup, ktery se vloni konal v Seattlu, tak tam to dopadlo nasledovne:

Category: 19 Bohemian-Style Pilsener - 39 Entries
Gold: Imperial, Královsky Pivovar Kru sovice, Kru sovice, Czech Republic
Silver: CZECHVAR - Premium Czech Lager, Budejovicky Budvar, n.p. dba B.B.N.P., C. Budejovice, Czech Republic
Bronze: Pils, Alpirsbacher Klosterbrauerei, Alpirsbach, Germany
Zase "nové" Krušovice?, (Myrek, 18.06.2007 06:32) celé vlákno | reagovat
Pamatujete se ještě, jak chutnaly "krušovičky", když v pivovaru kraloval pan Máša? Od jeho doby to jde s chutí krušovického piva z kopce. Jen nevím proč pan Máša není vzpomínán ani v oficiální historii pivovaru. Nejsem si na 100% jistý, ale se společností Binding udržoval styky ještě za Husáka právě on. Zajímavé je ale to, že vloni jako jediné české pivo získaly "krušovice" ocenění na celosvětové soutěži v USA. Ale k věci: Jestli bude majitelem pivovaru Binding, Radeberger nebo Heineken, je mi zcela jedno. Ochutnám, ale nic si od změny neslibuji. (I když třeba ležák Jever od Radebergerů mi docela chutnal.)
opravdu o nic nejde, (pavel hrabina, 17.06.2007 09:19) celé vlákno | reagovat
Pokud by následovala optimalizace výroby, byla ba to špatná zpráva snad jen pro zaměstnance dotčeného pivovaru. Na druhou stranu začlenění do silné skupiny by mohlo pomoci dalšímu růstu exportu Krušovic. Prostě řečeno, jde o spíše o téma pro ekonomické servery. Zájemce o dobré pivo může být pouze příjemně překvapen.
je fakt, že o moc nejde, (Martin Štros, 15.06.2007 20:11) celé vlákno | reagovat
Současných Krušovic asi bude litovat málokdo. Škoda posílení pozice Heinekenu.. ale asi to tak musí být, neb to tak je ve všech zemích. Nakonec, když bude poptávka po kvalitním pivu, tak bude kvalitní pivo, toho se nebojím. Mnohým regionálním pivovarům se nebývale daří. Však bude co pít. Doufám.
Tohle není dobrá zpráva., (Petr, 15.06.2007 19:10) celé vlákno | reagovat
Krušovice stejně jako jiné "masovky" naštěstí nepiju ale nedá mi to nevzpomenout na to jak dopadly slovenské pivovary. Tady pivní trh nečeká nic jiného. Pustit si sem na trh tyto idioty systematicky likvidující poslední zbytky poctivého pivovarnictví se stane neštěstím pro české pivo !
Ti kdo vlastní pivovary či různé akcie by si měli uvědomit,že prodejem svých podniků či podílů Heinekenu kopou pomyslný hrob dlouholeté tradici výroby světově uznávaného Českého piva. Tedy pokud jsou to pivovarníci a ne za prachy všehoshopní mizerové kecající dokola o tom jak jim záleží na kvalitě,tradici a blablabla. Teď už ale opravdu "Dej bůh štěstí"
heineken, (jirka, 15.06.2007 19:04) celé vlákno | reagovat
nedávno jsem měl na návštěve přátele z Nizozemí. Spontánně mi řekli, že Heineken patří mezi společnosti, které zničily pivo v jejich zemi. na Krušovickém není co ničit, neb se jedná o zmetek. Takže v tomto ohledu se nestalo nic špatného, jen se spjilo špatné se špatným
ohlas na krušovice, (jaroslav stofko, 15.06.2007 18:24) celé vlákno | reagovat
zdravím vás všetkých, najprv dotaz na Davida,ten slovenský kolega som ja a to pivo som pil pred 4 rokmi a ozaj sa to nedalo piť (plechovka),možno vo fľaši to je iné,ale Budvar je stokrát lepšie pivo ako Anheuser-Bush.
O tých Krušoviciach som ja počul v lednu,že sa bude predávať Heinekenu. Určite bude krach dalšieho pivovaru z portfólia Heineken.Je to absolútne nepekné zničiť tradíciu dobrého piva....viac to nekomentujem
Ad Budvar, (David Ručka, 15.06.2007 14:19) celé vlákno | reagovat
Budvar nepatří mezi má nej piva, přesto mě plány privatizace děsí. Je mimo jiné důkazem, že i národní podnik může fungovat, záleží na lidech. To ale volnotržní ideologové nemohou snést. Nestálo by za to zkusit udělat kampaň "Za záchranu Budvaru"?
Americký Budweiser jsem bohužel pil a jak jsem zaslechl jednoho slovenského kolegu,"je to koňský moč". A obávám se, že koně by se mohli právem urazit.
PI, (Chody, 15.06.2007 08:50) celé vlákno | reagovat
Bude se za několik let vyrábět Starobrno (společně s Hostanem) v Krušovicích nebo Krušovice v Brně (kde se Hostan již i vaří)?
Krušovice, Budvar a Heineken, (Slávista, 15.06.2007 07:44) celé vlákno | reagovat
Jestli bude pivovar v Krušovicích vlastnit velkovýrobce Radeberger nebo velkopatokáři z Heinekenu, je mi srdečně jedno. Krušovice stejně nepiju. Jenom by bylo příp. škoda hezkých historických budov. A Budvar? Ten není určen Holanďanům. Sledujte jen různá vyjádření různých představitelů naší "mo(u)dré" vlády a jasně uvidíte, že je určen jakémusi výrobci z jůesej, který shodou podivných náhod vyrábí úplně jiné pivo, ale se stejným názvem
A co bude dál?, (Tomáš, 15.06.2007 06:59) celé vlákno | reagovat
Spíš se děsím toho, co bude dále. Tři provozy jsou moc, první zavřou Hostana (ostatně plíživě tato "racionalizace výroby" už nastala). Slovensko je dobrý příklad, ze čtyř pivovarů, co tam vlastnili, už funguje jen jeden. A ptám se, co dalšího u nás koupí (a pak zavřou)? Drinks Union (4 pivovary), PMS Přerov (3 pivovary), Svijany(2 pivovary) nebo neustále skloňovaný Budvar. Už jsem měl radost, že ten jejich pětiprocetní podíl na českém trhu (Starobrno + Hostan) nenaroste, ale jak vidno, jim to nestačí. A dál se bude optimalizovat a racionalizovat výroba...
12
Vyhledávání