Komentáře
článku: Buď sbohem, Braníku...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
...každý to asi vnímáme jinak, ale pro mne je to spíše dobrá zpráva. Přeci jen u europiv se v nejbližší době zlepšování chuti zřejmě nedočkáme a jakkoliv je Braník europivem, tak má poměrně výraznou charakteristickou chuť...
A to je dobře, nebo špatně?
Staropramen splnil své sliby a do poloviny února stihl uzavřít pivovar Braník (který ve svém posledním roce vystavil rekordních 1,124 milionu hektolitrů piva).
Zřejmě poslední hřebíček do pivní rakve je fakt, že jedna z podmínek výběrového řízení zakazuje novému majiteli v areálů vařit pivo, jakož i výrábět jiné nápoje... Že by se taková moderní společnost jakou je InBev bála konkurence?
Z "branického" hlediska nás snad může těšit, že poslední branický sládek Zdeněk Lux se stal vrchním sládkem Staropramenu (ještě v srpnu během exkurze ríkal, že "nemá vůbec nic jisté"), čili chuť by se neměla výrazně změnit.
Zřejmě poslední hřebíček do pivní rakve je fakt, že jedna z podmínek výběrového řízení zakazuje novému majiteli v areálů vařit pivo, jakož i výrábět jiné nápoje... Že by se taková moderní společnost jakou je InBev bála konkurence?
Z "branického" hlediska nás snad může těšit, že poslední branický sládek Zdeněk Lux se stal vrchním sládkem Staropramenu (ještě v srpnu během exkurze ríkal, že "nemá vůbec nic jisté"), čili chuť by se neměla výrazně změnit.
Zpráva jako hrom pro lidi, kteří se chtějí rozloučit s Braníkem!!!
Zítra, tj. 23.9.06 od 14h v pivovaru se konají Branické slavnosti! Program bude do 20h.
Myslím, že to bude poslední možnost navštívit pivovar, který jak už všichni víme bude přestěhován přes řeku na Smíchov!!!
Zprávu mám z denního tisku a ověřenou telefonicky přímo z Braníku.
Zítra, tj. 23.9.06 od 14h v pivovaru se konají Branické slavnosti! Program bude do 20h.
Myslím, že to bude poslední možnost navštívit pivovar, který jak už všichni víme bude přestěhován přes řeku na Smíchov!!!
Zprávu mám z denního tisku a ověřenou telefonicky přímo z Braníku.
Jo, jo kdo si vzpomene na 14ku Speciál? (mimochodem to bylo pivo, které mě nasměrovalo k degustování piv v mých 14ti letech!) No a co Malvaz 12ka tmavá a Sládek 11ka? Pak ten polotmavý Výroční speciálek z roku 1999 k (ještě mám etiketu). To všechno byl Braník. Pak už jen 10ka a 10ka a 10ka. Ale i to (bylo) je slušné pivo za slušnou cenu. A teď když už to začali ředit i na 12ku do lahví, dříve jen v sudu (vždycky co si pamatuji ji čepovali v Branickém sklípku ve Vodičkově - nejlepší hospůdka s Braníkem, co znám), tak ho zavřou! To je hrozný!
Znovu opakuji, pokud si to přečtou odpovědné osoby z PR Staropramenu: udělejte rozlučkovou akci, at to tolik nebolí! Díky
Znovu opakuji, pokud si to přečtou odpovědné osoby z PR Staropramenu: udělejte rozlučkovou akci, at to tolik nebolí! Díky
NMám pocit že ten patok Měš ťan je taky z Braníku ?! No a Vratislav, to nevím, ani moc nechápu, proč ho ještě Staropramen vaří, že mu stojí za to udržovat takovou polomrtvou značku, která se skoro nikde nečepuje ani neprodává.
Kdeže časy branické čtrnáctky jsou...
... na Smíchově :o(
Pivovaru rozhodně škoda je, přestože nádherná kulisa skrývá pouze nejmodernější, nabušené technologie pro maximálně efektivní výrobu...
Kmenovou várku, která se pak metodou HGB rozřeďuje, jsme bohužel ochutnat nemohli, ale podle slov pana Luxe bychom si prý na takovém extra-vícestupňovém pivku ani moc nepochutnali.
Co jsem tak pochopil, tak v Braníku se nikdy žádné příležitostné speciály nevařily, jedou na požadovaný maximální výstav a zablokovat 2100hl CKT speciálem pro jedno rozloučení...
PS Omlouvám se za zde tolik neoblíbené smajlíky, ale jinak jsem to prostě vyjádřit nedokázal... :o)
Pivovaru rozhodně škoda je, přestože nádherná kulisa skrývá pouze nejmodernější, nabušené technologie pro maximálně efektivní výrobu...
Kmenovou várku, která se pak metodou HGB rozřeďuje, jsme bohužel ochutnat nemohli, ale podle slov pana Luxe bychom si prý na takovém extra-vícestupňovém pivku ani moc nepochutnali.
Co jsem tak pochopil, tak v Braníku se nikdy žádné příležitostné speciály nevařily, jedou na požadovaný maximální výstav a zablokovat 2100hl CKT speciálem pro jedno rozloučení...
PS Omlouvám se za zde tolik neoblíbené smajlíky, ale jinak jsem to prostě vyjádřit nedokázal... :o)
Jsem rozhodně pro! Také jsem měl to štěstí a byl jsem na oslavě stého výročí pivovaru roku 1999. K této příležitosti byl uvařen i polotmavý speciál! Bylo by velmi dobré, kdyby se konalo rozloučení ve velkém stylu a s nějakým speciálem. I když to bude rozloučení smuteční!!!
Jestliže maji Pražské pivovary alespoň kousek pivovarské cti v těle, mohli by zorganizovat pivovarské rozloučení v Braníku. Pamatuji se na jedny jediné Pivní slavnosti, které se zde konaly ke 100mu výročí pivovaru, tehdy se čepoval kvasnicový ležák, vyšlo zvláštní číslo Pivního kurýra a bylo to takové milé, návštěvníky silně navštívené odpoledne. Obávám se, že jsem tehdy byl v Braníku naposled...
Vyhledávání
Mimochodem čepovaného Vratislava nabízela jedna či dvě hospody ještě loni v Brně, dokonce se na jedné pohupoval i vývěsní štít. A proč toto pivo ještě vaří? Myslím, že na truc právě Holsovi a jeho Konrádovi...To už by totiž byla jejich dvojnásobná regionální severočeská prohra!