úvod
homepage

Komentáře

článku: Sonda do pivního světa jednoho z řeckých ostrovů (I.)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Poznámka k Mythosu, (Martina, 20.08.2005 00:06) celé vlákno | reagovat
Minulou sobotu jsem se vrátila ze Soluně. Informovaná slečna průvodkyně nás informovala o jedné důležité věci, tj. že pivo Mythos vaří sládek vyučený v Čechách
Makedonci také vaří, (Weetek, 25.07.2005 16:00) celé vlákno | reagovat
Je to tak, Macedonian Thrace Brewery odvozuje svůj název od historického jména severu Řecka. Řekové Makedoncům kvůli tomu zatápějí podle mě až nesmyslně, moje makedonská kamarádka pěnila vzteky, když na slavnostním ceremoniálu olympijských her výprava její země pochodovala s hnusnou cedulí FYROM. Mimochodem, v Makedonii samotné funguje několik pivovarů, měl jsem možnost ochutnat pivo Zlaten Dab z Prilepského pivovaru a bylo velmi ucházející.
Only Mythos, (Dr Knur, 23.07.2005 17:52) celé vlákno | reagovat
Będąc na pięknej Krecie - w Platanias koło Chanii - piłem tylko Mythos - bo tylko jego smak odpowiadał temu miejscu - Andrzej z Polski.
I u mne vyhrál Mythos, (Dan, 22.07.2005 10:25) celé vlákno | reagovat
Musím též pochválit pěkný článek o pivu v Řecku.
Při mé loňské dovolené na ostrově Lefkada, to z nabídky piv, která byla v obchodech a tavernách k dispozici, jednoznačně vyhrál Mythos. Nadnárodní žluté vodičky opravdu nemusím a Mythos byl opravdu na místní poměry solidní pivo.
Nemohl se sice rovnat s mým oblíbeným Svijanským, ale pít se dal a osvěžoval. Už se na něj těším až tam pojedu příště...
Vergina, (Tomáš Semrád, 22.07.2005 07:44) celé vlákno | reagovat
Jardo, díky za doplnění a uvedení věcí na správnou míru. Omlouvám se čtenářům za to, že jsem je tak trochu uvedl v omyl. A zároveň i všem pravověrným Řekům, za to, že jsem jim nechal jejich pivovar "zfúzoval" s jejich severními sousedy. Bohužel "Makedonii" jsem měl zafixovánu pouze jako zemi bývalé Jugoslávie.
S pozdravem
mythos, (Jaroslav Roubal, 21.07.2005 18:39) celé vlákno | reagovat
Moc pěknej článek. V sobotu jsem se vrátil z Kréty a musím potvrdit, že Mythos je vážně velmi solidní pivko. Dával jsem mu jednoznačtně přednost. Jen malá připomínka. Vergina má sice uvedeno jako výrobce Macedonian Thrace Brewery, to však ani náhodou neznamená, že v pivovaře mají majetkovou účast Makedonci:-) Severní část Řecka, od Soluně výše, je totiž historicky nazývaná rovněž MAKEDONIÍ. Zda sídlil i sám Alexander Makedonský. Řekům se vůbec nelíbí, že se stejně jmenuje stát vzniklý odštěpením z bývalé Jugoslávie a dokonce si v OSN vymínili, že dodnes je Makedonie správně nazývána FYROM - Former yugloslavia republic Macedonia (bývalá jugoslávská republika Makedonie). Zkus Řekovi povědět, že v jeho pivovárku mají podíl Makedonci ze severu a požene tě :-))) Ale jinak fakt pěknej článek.
Vyhledávání