úvod
homepage

Komentáře

článku: Polské pivní postřehy

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Pozdrowienia, (Zbigniew, 24.02.2005 09:46) celé vlákno | reagovat
Przede wszystkim chciałbym pozdrowić wszystkich Piwoszy z Republiki Czeskiej od Bractwa Piwnego oraz zaprosić na dobre polskie piwo z browarów regionalnych. Napewno nadarzy się okazja, bo dzięki umowie, którą podpisałem z Tomasem Erlichem, coraz częściej będziemy odwiedzać nawzajem nasze piękne kraje. Piwu cześć !!! Zbigniew Olobry.
souhlas, (Jiří Kaňa, 18.02.2005 09:08) celé vlákno | reagovat
Naprosto se shoduji s Martinem. Nic lepšího, než nepasterované pivo Książęce v eurolahvi jsem si z Polska zatím nepřivezl. Mám teď na mysli piva pro nás běžné stupňovitosti, "mocne piwo" beru jako trochu jinou kategorii.
Polská piva II, (Martin Borský, 17.02.2005 23:53) celé vlákno | reagovat
Rád potvrdím, že je v Polsku pohodově, i když přece jinak než u nás. Už jen hospod je méně a ve vesnici, kde u nás očekávám jednu až dvě hospody, v Polsku najdeme asi jen obchod s potravinami s venkovním posezením a výběrem překvapivě z mnoha místních (lahvových) piv. Také jsem asi před rokem zkoušel srovnat Pilsnery a překvapivě vůně polského byla příjemnější (taková pěkně chmelová). V chuti byl Pilsner z Tych poněkud drsně hořký, ale musím říci, že jsem ho čekal horší. Každopádně tvrzení, že lze uvařit stejné pivo ve dvou různých pivovarech musím popřít.
Ohledně piva z Browaru Lwowek Ślaski jsem rád, že i odborná porota si všimla, že to je dneska dobré pivo. Já jsem lepší na mé pouti Polskem nepil...
Polská piva, (Standa, 15.02.2005 09:36) celé vlákno | reagovat
S tím obsahem alkoholu to nebude až tak horké. Zatímco u nás se uvádí minimální obsah alkoholu, aby nebyl spotřebitel o nic ošizen, v Polsku najdeme na etiketě maximum, které nás varuje před možným ohrožením našeho zdraví. Podle etikety má zmiňované "Dobre Mocne" 15,2% EPM, takže u nás by se alkohol uváděl asi 6,0 - 6,5%. Loni jsem toto pivo koupil ve Zhořelci a také mi chutnalo. Ještě lepší ale byl speciál z pivovaru v Jabłonowie u Varšavy (14,1% EPM, alc. max. 8,1%).

Vyhledávání