úvod
homepage

Komentáře

článku: Třetí setkání čtenářů Světa piva

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

XX Bitter, (Jiří Kaňa, 12.04.2007 17:48) celé vlákno | reagovat
Ochutnali jsme XX Bitter. Byla to síla, fakt dělá čest svému jménu! Po nalití se to tvářilo jako pšenice, dokonce i na první přičichnutí. Ale jen na první. Pak jsem v tom zavrtal nosem trochu víc a ucítil CHMEL. Jak když se roztrhne pytel s granulema. A po napití je to jako když do jedné z těch chmelových granulí kousneš.
Na celovečerní pití by to nebylo, ale chuťovka je to zajímavá. Mě to uspokojilo.
3. setkání, (Petr Buriánek, 04.04.2007 10:47) celé vlákno | reagovat
Myslím, že 3. setkání se opět povedlo. Můj osobní vítěz byl asi De Ranke Gouldenberg. Škoda, že belgická klášterní piva nejsou u nás dostupnější (hlavně finančně). Třeba by náchodský Primátor mohl začít vyrábět další speciál... :-)
Ale ani žádné další pivko nezklamalo. Naopak, např. od budějovického Pardála jsem nic moc nečekal, ale vzhledem k tomu, že je to přímá konkurence G, řekl bych, že oproti němu znatelně lepší. Sv. Norbert - výborné, i když na to, že je to 13° jsem očekával větší plnost. Už se těším v létě na strahovský weizenbier. Jediná "chybička" strahovských piv je podobně jako u belgických, jejich finanční náročnost. De Ranke XX Bitter - výrazná, přitom příjemná hořkost, také bych mohl častěji. Škoda, že nebylo možno ochutnat Jihoměšťana jarní speciál (problémy se sudem); všechny pivka od Mojmíra Velkého mně vždy náramně chutnala a věřím, že toto by nebylo vyjímkou. IPA z pivovarského domu také nezklamalo. Možná by bylo zajímavé na nějaké další degustaci vedle sebe ochutnat tohle Ale a nějaký anglický originál. Snad jen ani točená verze cideru Strongbow mě nepřesvědčila o jeho další konzumaci (ale možná na podzim zkusím vyrobit vlastní verzi).
Již se těším na další setkání a další dobroty.
Oprava, (honza, 13.03.2007 19:36) celé vlákno | reagovat
diky za upozorneni. Opraveno.
ano, ano, (Zbyněk Holan, 13.03.2007 13:09) celé vlákno | reagovat
...přesněji řečeno v úterý 2.4. na obvyklém místě,... ještě přesněji řečeno v úterý 3.4.,......dole už je to správně.
Vyhledávání