úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní Grand Slam

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Grand Slem, (František Frantík, 10.03.2004 10:54) celé vlákno | reagovat
Myšlenka na vytvoření žebříčku navrhovaného autorem článku je přitažlivá a zajímavá. Má však několik - podle mého soudu v současné době nepřekonatelných zádrhelů:
1) Obvykle se zveřejňují pouze medailové příčky. To nestačí, řada piv dosahuje dlouhodobě dobrých a vyrovnaných výsledků (být pátý mezi 30 pivy určitě není neúspěch, myslím,že je to víc než jedno vítězství a několik propadů), které se však do veřejných zrojů vůbec nedostanou (výjimkou je Cena českých sládků, kde se zveřejňuje celé finálové pořadí).
2) Pořadatelé by museli dodat propozice a nějakým způsobem garantovat odbornost. I tak však nutně mají různé soutěže různou váhu a sestavovatel by k tomu musel nějakým přepočtem přihlédnout.
3) Vyhodnocování takovýchto akcí je metodicky dost náročná záležitost a podle mého soudu není v tuto chvíli nikdo, kdo by splňoval současně dva požadavky a) vytvořit příslušný systém, b) získat pro G.S. takovou prestiž, aby výsledky uznávali i sami výrobci piva a ČSPS.
Nejvhodnějším kandidátem pro takovýto počin by byl někdo zcela nezávislý - např. tato stránka, nicméně výhradu uvedenou v bodě 1 asi nepřekoná.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání