úvod
homepage

Komentáře

článku: Vánoční přání

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

U nás i jinde, (Pavel Borowiec, 20.12.2003 12:53) celé vlákno | reagovat
Zanikání pivovarů není pouze česká specialita. Určitě by se našel někdo, kdo by mohl popsat co proti tomu občas úspěchem dělala v Anglii CAMRA, také v sousedních Francích, kde se nachází zhruba 300 pivovarů zaniklo během 90 let zhruba 60 pivovarů, nejhorší zvěst však mi přišla nedávno z Dánska, kde zavřeli pivovar Wiibroe, který vařil jeden z nejlepších stautů v Evropě, nic nepomohlo , že ho dčíve koupil Carlsberg
Památka zesnulých, (Jirka, 18.12.2003 18:28) celé vlákno | reagovat
To vůbec není špatný nápad! Slezeme se, zavzpomínáme, mohli bychom přinést nějaké etikety, ještě lepší by byly hluboce zmrazené vzorky:-)
Třeba se k nám přidají pamětníci, co kdysi dávno pívali teplické, jirkovské, bílinské, rumburské... O tom bych se třeba já rád něco dozvěděl.
Jinak Konšel mi připadal (naposledy jsem ho měl r. 1998), pokud si ho příliš neidealizuji - a co si budeme povídat, sklony k idealizaci "starých dobrých piv" jistě máme - , ještě zajmavější a lepší než Baronka.
škoda Kalicha, (Roman Holoubek, 18.12.2003 16:56) celé vlákno | reagovat
Tak mi nedá abych si také nevzpoměl na další pivo, které zmizelo jen díky neschopnosti (či snad úmyslu) vedení firmy, potažmo majitelů. Neznám pozadí, ale šlo o pitelné pivo, které se nedokázalo prosadit ani okolo komína. A to téměř vždy znamená blízkou smrt varny.
I já jsem měl vždy problémy se sháněním Kalicha a dle Jirkového popisu Konšela mi je líto, že toho jsem neochutnal a již nikdy nebudu. Tak už i mne také chytla nostalgie.

Dostal jsem nápad, neměli bychom si my "dobří" pivaři o dušičkovém čase (tedy nejdříve až příští rok) zavzpomínat na zmizelá piva?
Kalich, (Jirka, 17.12.2003 08:40) celé vlákno | reagovat
Příležitost k zabědování si nad ztrátou litoměřického pivovaru si nemůžu nechat ujít. Je ho škoda a mám pocit, že to bylo vlastně zbytečný. Snad celá devadesátá léta v pivovaru předváděli podivuhodnou neschopnost prosadit se v okolí, sehnat Kalicha v přímo v Litoměřicích taky nebylko jen tak... Přitom ležák měli vynikající a když ještě kolem Vánoc vařívali čtrnáctku (Konšel), to bylo pochutnání! Výborné pivo točili v jinak trestuhodně zanedbávané pivnici "Kalich" hned u pivovaru.
Vánoční pivo, (Marek, 17.12.2003 08:02) celé vlákno | reagovat
Opravdu to byl Kalich.
Vanocni pivo?, (Jirka, 16.12.2003 15:54) celé vlákno | reagovat
Cos to našel pod stromečkem za pivo? Tipuju Kalich nebo Ostrožan.
Vyhledávání