Komentáře
článku: Pšeničné pivo
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Při pohledu na sklenici s napisem Prior, do které se zřejmě již nikdy nebude nalévat pivo této značky, se mi smutno nedělá, více mne mrzí, že v Praze stále není ani jedna prodejna ochotna prodavat Paulaner, Maisel, Francizskaner popřípadě Schneider ten byl jednu dobu k dostání v některých restauracích v Plzni, a tak pouze Krušovický pivovar pod tlakem svého německého majitele vozi produkt druhé kategorie z Kasselu, ale bez reklamy to nemá cenu. Nicméně vzrůstající obliba bílého piva v restauračném řetězci Potrefená husa naznačuje, že zájem o jiný typ piva je, Kvalitní německá piva by razila i cestu produkci tuzemské. Drobný problém je v tom, že i v Německu je lahvové pivo tohoto typu dražší než ležák a pohybuje se od 45 do 70 centů podle kvality výrobku a místa, kde se prodává. Kvalitni pšeničné pivo z velkých pivovarů dále upozorní na některé skvělé produkty pivovarů středních a menších. Jedna poznámka na konec. "Napraví" se člověk lépe pšeničným nebo ležákem ? Zkuste po ránu nahlédnout do některé mnichovké hospody...
Vyhledávání