úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivo na Hrad

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Co znamená výraz ochutnávka..., (kra-jan, 14.06.2012 11:15) celé vlákno | reagovat
Pokud tomu správně rozumím, nebude možné nechat si za příslušný poplatek natočit třetinku piva, které mě zaujme. A v podstatě většinu času budeme trávit vymýváním těch štamprlátek. Nechci tvrdit, že 51 x 1,5 dl je málo, ale pivo není víno a točené pivo nemůže chutnat dobře, pokud se netočí, leč cmrndá. Celkem chápu, že při volném prodeji by ta nejlepší piva asi rychle došla, ale zase mě nijak zvlášť neláká dávat si po jednom loku piv třeba z pivovárků, kam si můžu kdykoli zajít "na jedno" pořádné.
Re: Co znamená výraz ochutnávka..., (Honza Kočka, 15.06.2012 09:49) celé vlákno | reagovat
Smlouva je s Hradem je dana na prezenci akci, ne prodejni, tudiz se pivo nesmi prodavat, jen nechat ochutnavat.
Muzete ochutnat pivo z nekolika desitek minipivovaru z cele republiky. Verim, ze tam bude spousta tech, kam si zase tak lehce na jedno nezajdete:)
Re: Re: Co znamená výraz ochutnávka..., (kra-jan, 15.06.2012 14:02) celé vlákno | reagovat
Díky za odpověď. Ono například by si při degustaci měl člověk po každém vzorku opucovat chuťové pohárky chlebovou střídou. Už sama představa, že bych měl sníst několik desítek - byť malých - kostek chleba, mě docela děsí - :) Ale uvidíme; je pravda, že do některých končin naší zemičky (jak s oblibou říká ten starý zbabělec) se hned tak nedostanu...
Re: Re: Re: Co znamená výraz ochutnávka..., (Honza Kočka, 16.06.2012 10:36) celé vlákno | reagovat
Ano, pri degustaci, zejmena te soutezni, to tak opravdu funguje. Nebo minimalne by to tak melo byt:)

Tady si ale dovolim oponovat, ze se jedna o neformalni ochutnavku, kdy si popovidate s lidma z pivovaru, s dalsima prichozima, kteri maji stejny zajem jako vy, tedy pivo z minipivovaru.

Vcera si myslim ze to tak fungovalo dobre, az velice dobre. Snad se sobota vydari ve stejnem duchu...
Re: Re: Re: Re: Co znamená výraz ochutnávka..., (Jan Kocián - pivní snob, 16.06.2012 16:57) celé vlákno | reagovat
Atmosféra výborná! Malinko to podcenili s ochrankou, nicméně návštěvníci byli v pohodě (Rusáci se tam objímali s Kanaďanama). Suprovej personál (skoro všem jsem to jejich pivo zkritizoval, ale brali to s nadhledem). Takže za tohle jim všem patří velkej dík!

Jediné minus bylo snad jen to, že piva byla mírně podchlazená kvůli tomu, aby tolik nepěnila (na nějakých 6 až 7 stupňů)... což chuťově ještě více sráželo ona již tak průměrná piva.
Vyhledávání