úvod
homepage

Komentáře

článku: Úterní pivní glosy

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Nenech se odradit, (Roman Holoubek, 22.06.2011 18:36) celé vlákno | reagovat
Rosťovi strčíš prst a chce hned celou ruku. :-)

Prostě příště vyjdou čtvrteční pivní glosy.

Jinak den octů - moc pěkný termín.
glosuj více, (Rosťa, 22.06.2011 15:44) celé vlákno | reagovat
Jiřiku, nemohu uvěřit, že bys nevymyslel třeskutou, věcnou a přitom vtipnou glosu na tak příjemné události, jako otevření Únětic či znovuotevření Podkováně. Kde udělali jižní soudruzi chybu? :-)
Svatojánské pivo?, (Luděk, 21.06.2011 11:51) celé vlákno | reagovat
Jirko, slyšel jsem, že příští rok vyrobí (zatím utajovaný výrobce) Svatojakubské pivo po světci ze Španěl, a že ty mušky budou taky odtamtud. A do poháru se budou vhazovat na požádání Jakubské mušle. Na dochucení. Jako se to tady dělá s citrónem do pšenic. Pivo má mít asi 7°, neb Jakuba je koncem července, aby i cyklisté v Chýni mohli bez obav konzumovat a nevzbuzovalo to různice.
Hlásilo to rádio Jerevan, tak to musí být pravda. Těším se na blok a debatu o tom na některém webu o nápojích, třeba podobně vyvedený jako o BuQičáku.
Re: Svatojánské pivo?, (Jiří Kaňa, 21.06.2011 12:19) celé vlákno | reagovat
V zásadě to sedí, až na ty mušky ze Španělska. To by vyšlo poněkud draho. Nahradí je majky (Meloe decorus), které také produkují kantaridin a lze je nachytat na Pálavě. Takže už není těžké uhádnout, kdo bude oním výrobcem.
Re: Re: Svatojánské pivo?, (Luděk, 21.06.2011 12:39) celé vlákno | reagovat
Již již jsem chtěl napsat, že to bude malý pivovar v Jakubské ulici, co má ve znaku koně-létavce, což indicie naznačovaly, ale nyní to vypadá na Mendlák a značku Hostan, dříve znojemskou? Že by až tak?
Vyhledávání