Komentáře
článku: Den Ježka
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Kurňa, už je to tu zas...
Prečo tu chce niekto diktovať akú známku mám dať tomu ktorému pivu? Keď mi bude chutiť napr. Rebel, dám mu bez mihnutia oka 1 a basta. Táto databáza je otvorená, a každý má právo hodnotiť podľa svojej chuti a svedomia.
Ani na ratebeer nehodnotia všetci podľa dopredu určeného čísla. Tiež sú tam značné rozptyly a nikomu to nevadí.
Tak už nás obyčajných prosím nechajte žiť podľa svojho, dobre?
Prečo tu chce niekto diktovať akú známku mám dať tomu ktorému pivu? Keď mi bude chutiť napr. Rebel, dám mu bez mihnutia oka 1 a basta. Táto databáza je otvorená, a každý má právo hodnotiť podľa svojej chuti a svedomia.
Ani na ratebeer nehodnotia všetci podľa dopredu určeného čísla. Tiež sú tam značné rozptyly a nikomu to nevadí.
Tak už nás obyčajných prosím nechajte žiť podľa svojho, dobre?
Myslím, že Petrovi Ž. rozumím a že nejde o diktát ani o to "vytvořit společnou chuť". Spíš je to apel na laciné rozdávání 1 a nemít rezervu. Vypil jsem mnoho různých piv, mnoho výtečných, ale určitě by to nebyly samé 1. Jde asi o to, jak si kdo nasadí základ na slušné a chutné pivo, u mě je to např.3. Mám tak prostor pro ta lepší a nejlepší. Tož asi tak.
sice se ted diskutuje o veci, kterou vetsina ctenaru nevidi, ale...
Kazdy si muze pivo degustovat nekolikrat. A system mu vytvori prumer jeho hodnoceni. To znamena, ze jednou bozske pivo za jedna, pri dalsi degustaci nemusi vyznit tak bozsky, at uz na zaklase bohatsich zkusenosti degustatora, nebo na zaklade horsi dalsi zkusenosti. A kdyz jednou dam sto bodu, pri dalsim "jen" 80 ....
Kazdy si muze pivo degustovat nekolikrat. A system mu vytvori prumer jeho hodnoceni. To znamena, ze jednou bozske pivo za jedna, pri dalsi degustaci nemusi vyznit tak bozsky, at uz na zaklase bohatsich zkusenosti degustatora, nebo na zaklade horsi dalsi zkusenosti. A kdyz jednou dam sto bodu, pri dalsim "jen" 80 ....
Alo pokiaľ ma to pivo Božsky oslovuje, tú 1 mu dám bez mihnutia oka...
A keď nájdem niečo lepšie, tiež to dostane za 1...
Skrátka a dobre, keď v danej chvíli cítim že je t to najlepšie tak to patrične hodnotím. Nikto predsa nemôže vedieť, či neochutná ešte lepšie pivo...
Je to (aspoň podľa mňa) o pocitoch a chutiach a tam by som o nejakých rezervách asi nehovoril. Len preto aby som mal rezervu, nedám fantastickému pivu bodov menej, pretože čo keby...
Viem, že som to vysvetloval asi trocha kostrbato, ale dúfam, že je z toho aspoň trocha jasné čo som myslel.... :-)
A keď nájdem niečo lepšie, tiež to dostane za 1...
Skrátka a dobre, keď v danej chvíli cítim že je t to najlepšie tak to patrične hodnotím. Nikto predsa nemôže vedieť, či neochutná ešte lepšie pivo...
Je to (aspoň podľa mňa) o pocitoch a chutiach a tam by som o nejakých rezervách asi nehovoril. Len preto aby som mal rezervu, nedám fantastickému pivu bodov menej, pretože čo keby...
Viem, že som to vysvetloval asi trocha kostrbato, ale dúfam, že je z toho aspoň trocha jasné čo som myslel.... :-)
K tomu, abych nemohl dávat pivu, které mě velmi chutná 1 bych tedy v tom případě potřeboval stupnici od 1-10.
Přátelé, díky za příznivé až lichotivé hodnocení Dubeňáku, potěší. Musím ale podotknout, že se jedná o kolektivní práci Antigambrinus teamu, i když za recepturou, technologií a vlastním vařením stojí moje maličkost. Snad se mi v nejbližší době podaří z pivovaření sestavit fotoreportáž, abych mohl i další vařiče seznámit s naším "občasným" pivovarem v Panských Dubenkách. Jirko, láhev uchovej na památku, teď o víkendech s kapelou nezkoušíme, ostatně v ten nadcházející budeme s přáteli absolvovat trasu Medlešice-Polička, takže budu v neděli stejně k nepoužití. Jinak pořadatelům pivních slavností či různých akcí spojených s konzumací dobrých piveček nabízím k poslechu i tanci naši kapelu The Newmour Experience, více na http://newmour.webnode.cz/. Honzovi Kočkovi se současně omlouvám za "zneužití" stránek k reklamním účelům.
Pivo bylo opravdu skvělé, vyrovnané, bez chyby. Ale zase tě nemůžeme moc chválit, aby ti to nevlezlo do hlavy. Určitě jsem pil lepší,
ale to bych musel trochu zavzpomínat.....
.....jo, pil. Měl bys mi přinést ještě něco ochutnat, abys mě přesvědčil :-)
ale to bych musel trochu zavzpomínat.....
.....jo, pil. Měl bys mi přinést ještě něco ochutnat, abys mě přesvědčil :-)
měl jsem možnost ochutnat přímo od Děkana jeho skvostná Dubeňák. Skutečná lahůdka. Z toho piva na Vás dýchnou staré dobré časy. Pivečko doslova vymazlené a ten chmel...
PS: Děkane ještě jednou dík a musím Ti vrátit ještě tu lahev. Tak nevím, zda budeš v Ne u Zmije. Já teď trošku přešel na Pelhřinov 12% extra chmelené Na Božence....ČAu
PS: Děkane ještě jednou dík a musím Ti vrátit ještě tu lahev. Tak nevím, zda budeš v Ne u Zmije. Já teď trošku přešel na Pelhřinov 12% extra chmelené Na Božence....ČAu
Vyhledávání
Ztrácí to jakoukoliv objektivitu. Např Honza dal Anchoru Steam Beer či Stones skoro vše za 1 -max 2. Jedná se bezpochyb o vyníkající špičková piva, ale co až se tam objeví piva ještě lepší na ohodnocení, to pak budeme muset ve srovnání s těmito jít do záporných čísel? To nemuvím o Dačickým, může Vám třeba chutnat, ale to je zcela přehnané. Tzn. Stones by se měli pohybovat na jako 1 ale třeba 1,5-1,8 a Dačický napříkal cca 3 - 3,5. Tímto co děláte to pak ztrácí pro lidi, kteří se chtějí nějak orientovat absolutně smysl a objektivitu.Zkuste tedy posunout body o něco víc nahoru aby tak vznikl prostor kolem 1 pro opravdu ty nej piva.