úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivo – levný to přísun alkoholu?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

cenový paradox, (Prd, 21.05.2009 17:28) celé vlákno | reagovat
Kamarád provozuje jednu hospodo-restauraci v Brně. Na čepu má mj. strakonického Sklepáka 12° za 25 Kč a Svijany 11° za 28 Kč. Když jsem s ním o tom mluvil, tak říkal, že ty Svijany má schválně dražší, že je lidi prostě chcou a klidně si za ně připlatí. Vytočí jich zhruba stejně jako toho Sklepáka. Je to zvláštní ale je to tak.
vzacnost produktu, (ladin, 19.05.2009 14:34) celé vlákno | reagovat
Musim souhlasit a pridam sve hranice.
1) Nebydlim v Praze a mam to stesti, ze se muzu temer kazdy den zastavit ve dvou minipivovarech, kde podle stupnovitosti a specialnosti platim 20-24 Kc za pullitr. Podle toho se ridim v blizkem okoli a za lahvove prumyslove pivo davam jen 9-16 Kc a v hospode si misto "nasich" trech gigantu dopreji radeji caj a dam tak vydelat mistnimu podnikateli.
2) V Praze se trosku vyznam, 30 Kc za 11Svijany uz mi pripada dost na hrane, dokazi sehnat za danou cenu (s tou nemam problem) lepsi pivo.
3) A v zahranici take jak kde a jak co :-) Tedy v Bavorsku v minipivovaru cca 3 Eura zcela bez problemu a nezustanu u jednoho; za lahvace 60-80 eurocentu take neni problem, ale kdyz jsem ted videl v jedne svetove metropoli Heineken za 8 Eur (v ramci happy hours za polovinu), tak jsem se musel za bricho popadat...
Re: vzacnost produktu, (Honza Kočka, 19.05.2009 16:09) celé vlákno | reagovat
ad 3/ ono v takovem Bahrajnu v letev hotelu, kde nic jineho neni, prijde vhod i Amstel Light za nejakych 12 ci 14 dolaru :)
pár poznámek k ceně piva, (Jiří Kaňa, 18.05.2009 13:47) celé vlákno | reagovat
Klasický liberalismus tvrdí, že cena je vyjádřením relativní vzácnosti produktu. Z tohoto pohledu je vyšší cena v minipivovaru naprosto přirozená.

Pokud má pivař pocit, že pije něco exkluzivnějšího nebo lepšího (třeba Pilsner Urquell, jinému pro ten pocit stačí Gambrinus), taky si za to rád připlatí.

Já si rád připlatím za kvalitu, je jasné, že kvalitní suroviny a poctivou práci je potřeba zaplatit.

Jsou piva, která jsou i za 10 Kč drahá...

30 Kč za 11% Svijany v Praze je v pořádku, pokud to "trh snese". Kdyby ta cena byla přestřelená, tak tam ty Svijany dlouho nevydrží.

Kolik jsem ochoten dát nejvíc za pivo? Jak kde a jak za co :-)
Vyhledávání