úvod
homepage

Komentáře

článku: Černý Braník

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

vzpomínka, (Martin Jarošek, 15.05.2009 08:03) celé vlákno | reagovat
Na branického Malvaze jsem chodil do stejnojmenného sklípku kolem roku 1992 téměř pravidelně. Nejsem Pražák, ale mám dojem, že se černý Braník točil v 80. letech rovněž v tenkrát lidové hospůdce U Malvazů a dokonce kolem roku 1986 i U Tomáše. Pivo to bylo velice chutné, stejně jako např. 14° U Supa.
Kdeže (před před před....) loňské pěny jsou?
Černý Braník, (Roman Holoubek, 11.05.2009 15:00) celé vlákno | reagovat
Černý Braník, pokud vím, není nikde u nás k sehnání. Ale potvrzuji, že exportní etiketa je k mání již několik let. Taktéž i Černý Vratislav. Nikdy jsem nechutnal ani jedno, tak nevím zda jde o samostatnou výrobu, či jen o jiné labely pro standardně vyráběné tmavé pivo.

Toto dělá více pivovarů, že na standardní pivo (u nás jinak značené) dají pro zahraniční zákazníky název dle přání. Přehršlí názvů je například známá Nová Paka, či Protivín. Není to nic proti dobrým mravům, název a grafika etikety jen vyhovuje požadavkům obchodníka. Pokud se takto označené etikety neobjeví v českých obchodech, pak to nemate ani naše spotřebitele.
Re: Černý Braník, (Weetek, 12.05.2009 11:22) celé vlákno | reagovat
Podobně mě před pár lety překvapilo na okraji Berlína, v pěkné hospůdce ve Spandau točené jarošovské, pod názvem Jarosover i řádně propagované krásnou plechovou cedulí. U nás v té době byla ta značka už téměř mrtvá, pivovar mrtvý úplně, ale v Německu se vesele prodávalo.
Braník tm., (Jiri.J, 11.05.2009 17:27) celé vlákno | reagovat
Obávám se, že se jedná o tmavý Staropramen.
V Braníku (ještě než ho zavřeli) se vařilo tmavé pivo cca do r. 1993. Skutečně se točilo v Branickém sklípku ve Vodičkově ul. spolu s 10%. Ošetření bylo znamenité, osobně jsem tam vždy rád zašel. Název piva byl Branický Malvaz a pro propagaci všem známého filmu pod názvem Černí baroni
Re: Braník tm., (Jiří Kaňa, 12.05.2009 08:50) celé vlákno | reagovat
Jo, Branický sklípek, to bejvávalo NĚCO...
Schwarzbier??, (Petr Ž., 11.05.2009 16:07) celé vlákno | reagovat
Já si pamatuji ze začátku 90 let Branickou 12. Ale tam je napsáno, že se jedná o typ Schwarzbier. Proč by v Braníku vařili takový typ, když u nás většina lidí ho nezná. Nebo se spíš jedná o nějaký podvod. Pač se to prodává v oblasti původu Schwarzbieru tak aby lidi kupovali, pač Dunkel Lager tam moc nefrčí.
Černý Braník, (Jiří Štěpánek, 11.05.2009 13:06) celé vlákno | reagovat
Možná by nebylo od věci navšítivit Branickou Formanku v pražské Vodičkově ulici. Možná ji tam čepují. Rozhodně si pamatuji, že černý Braník tam začátkem devedesátých let (okolo 1992) čepovali - přímo v Branickém sklípku - tamtéž.
Vyhledávání