úvod
homepage

Komentáře

článku: Anheuser-Busch a Budvar jsou kamarádi

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
123
 Zobrazit komentáře: podle času

omluva, (Martin Štros, 13.09.2007 22:20) celé vlákno | reagovat
Omlouvám se, Tomáši. Jestli Tě to potěší, tak já tady komolím i Heineken, kterému říkám Heinenken jak jsem si všimul při čtení svých příspěvků ;-)
nekomolit, (Tomáš Semrád, 13.09.2007 11:01) celé vlákno | reagovat
Malá technická. Prosím pěkně pivní přátelé, nekomolte mi mé příjmení, které už cca 36 let zní Semrád, nikoli Semerád, děkuji. Je to napsáno i v liště pod příspěvkem
Jo jo,, (Tomáš Kroupa, 13.09.2007 08:18) celé vlákno | reagovat
mně se zdála ta cifra přehnaná, díky za upřesnění. :-)
Každopádně jestli dojde tímto ke zničení našeho Budvárku - což prodejem Anhajzlovi je více než jasná věc, že se tak stane, tak z toho mě tedy bolí u srdce a chuť Budvárku mi bude opravdu chybět... :-(
Zavření Budvaru, (Petr Žalio, 12.09.2007 20:55) celé vlákno | reagovat
A co by AB s takovým (pro něho "minipivovarem"), jako je Budvar dělal?
AB potřebuje jinou cennost - značku Budweiser. A ne pivovar. To ho vůbec nezajímá, ten hned zavře jako neekonomický. Nebo přemění na distribuční středisko a sklady plechovkového Budu pro EU:).
Pro AB to bude stejná "ztráta", jako pro nás vypadený desetník z peněženky.
to: Tomáš Semerád, (Martin Štros, 12.09.2007 20:09) celé vlákno | reagovat
Ano, on ho nezavře, ale k čemu nám bude další Gambrinus ??? :-(((
Kééééž by to získal stávající management ! Jenže ti na ty úpltaky asi nemají, co..
zisk Budvaru, (Tomáš Semrád, 12.09.2007 19:45) celé vlákno | reagovat
Tome, 1,5 miliardy zisku, tak to by byla nádhera. Ale za rok 2006 byl zisk Budvaru cca "jen" 200 milionů korun. To zas četl já. To však nic nemění na tom, že když už bude Budvar prodán komukoliv, cena by za něj měla být opravdu adekvátní, a pro Anheuser Busch zvlášť. Zadarmo bych ho převedl akorát tak na současný managment v čele s panem ředitelem Bočkem a sládkem Tolarem, protože to je hlavně jejich zásluha na tom, kde se dnes Budvar nachází. Mimochodem oni ho už jednou chtěli koupit.
Já si na rozdíl od mnoha jiných nemyslím, že by Budvar AB, kdyby ho koupil zavřel. Tomu se mi nechce věřit!
Ach jo., (Tomáš Kroupa, 12.09.2007 10:54) celé vlákno | reagovat
No jestli se papalášové sníží k prodeji za osm miliard ( hlavně že se napakujou), tak to by stálo za úvahu pivovar koupit? :-)
Na takový dobrý podnikatelský záměr banka určitě v klidu půjčí, když se jedná o miliardy... Ale lepší je z vlastního. Jak jste na tom? :-)
Minimálně tedy neumí počítat. Jestli má stát ročně z Budvaru kolem 1,5 miliardy zisk (jestli jsem se dočetl někde na webu správně), tak když si je budou dávat zhruba nějakých pět let stranou, tak ty prachy mají taky. No ale to by bylo po úplatkách. Ach jo, to by jeden blil co se děje. Výtečný námět na novou hru Péti Čtvrtníčka a Jirky Lábuse. Podkladů je dost, hra inspirovaná fotbalovou aférou měla úspěch. Vyprodané sály...
Jedem!, (MirEgg, 12.09.2007 09:15) celé vlákno | reagovat
Taky jedu. Na vládě to je křupan vedle křupana, ministryně obrany hlasuje o grippenech stylem "odbornou zprávu jsem sice nečetla, ale ta letadla se mi líbila, tak jsem pro ně hlasovala", další má s úplatky už svoje zkušenosti, premiér je obrazem rovného a správňáckého chlapa... Když je nemůžeme vypráskat, tak aspoň ukázat, že ne všichni žerou jejich lživé plky o nutnosti prodeje...
Zbohatlá polointeligence za Budvar, (Lahváč, 12.09.2007 06:03) celé vlákno | reagovat
Jo z korupčního prostředí fakt vyroste "generace bohaté inteligence", jestli budou jako jejich papínci, tak se máme na co těšit.
Já se připojuji k demonstraci za Budvar, klidně pojedu.
Budvar - nazdárek..., (Martin Štros, 11.09.2007 22:39) celé vlákno | reagovat
Co jste si lidi zvolii, to máte (= máme? i když já ODS nevolil). Na názor lidí se zvysoka s*** já bych demonstrovat klidně šel. Podporuji Míru Šmíru !
Budvar zbohatlík nenahradí..., (Jiri.J, 11.09.2007 17:03) celé vlákno | reagovat
Hm, tak na takovou oligarchickou elitu se skutečně těším. Nechápu sice asi dostatečně její nezbytnost potřebnost, ba ani spoolečesnský péřínos. Ze sociologicko- ekonomického hlediska to bude pěkná konina. Ale pochybuji, že vyváží ztrátu piva Budvar. Klidně takovou elitu oželím, ale Budějovický Budvar mi bude scházet sakra dost.
Dny sečteny, (Petr Žalio, 11.09.2007 16:04) celé vlákno | reagovat
Jen by mě zajímalo, jak rychle po privatizaci Anheuser-Busch budějovický pivovar zavře. Jestli hned nebo až za pár týdnů. Abychom si vůbec stihli dát alespoň poslední symbolický hlt:)
Branit se, nebranit se..., (honza, 11.09.2007 15:45) celé vlákno | reagovat
Nevim jestli by nejaka petice ci "odboj" mel cenu. Kdyz si vezmu Britani a pivovar Youngs, ktery od nepameti patri k Londynu a Temzi, na jejimz brehu stal, a svym vystavem 250 tisic hl sice nebyl nejvetsi, ale dost znamy, nic nepomohlo, kdyz se majitele rozhodli ho prodat. Nezmohla nic ani Camra, ktera ma ated na 85 tisic clenu...

Je sice pravda, Budvar je statni, ale mozna by se naslo vic hnidopichu a tech, co by to radeji prodali, nez tech, co by ho branili...
to skeptics, (Míra Šmíra, 11.09.2007 15:28) celé vlákno | reagovat
Já v úspěch taky nevěřím, ale svůj názor bych jim rád řekl.
Možná se ale zbytečně bráním dvěma dobrým věcem:
1) rozhodní lidé kolem prodeje se pěkně nakapschujou a z jejich dětí nám pak vyroste tolik potřebná, minulým režimem vygenocidovaná generace bohaté inteligence
2) a z utržených peněz stát zaplácne dírečku ve fondu rozvoje infrastruiktury (doufám, že ty 3 km dálnice se za to postaví aspoň směrem do Budějovic)!
Pohled skeptika, (Jiri.J, 11.09.2007 15:12) celé vlákno | reagovat
Myslím, že by to bylo zbytečné. Veřejný diskurz se nějak nekoná a pochybuji, že se konat někdy bude.
Je to ohavnost, ale nevěřím, že se tomu lze účinně postavit.
Hlavní je, že čím laciněji to prodají, tak tím budou za to mít větší provize (přeloženo: úplatky)
Budvar dáme?, (Míra Šmíra, 11.09.2007 15:01) celé vlákno | reagovat
Ten článek v Timesech zní hrozivě, zřejmě už je jasno a předem narýsováno. Jen my si tu necháváme věšet naší vládou bulíky o nutné akciovce přímo drze na frňák.
Pojďme se domluvit s lidma, kterým to není jedno a jít se ukázat před úřad vlády s jasným poselstvím, že bohatá nevěsta s těžce vyplaceným jménem se do otroctví neprodává!
cena za Budvar, (Tomáš Semrád, 11.09.2007 12:16) celé vlákno | reagovat
8 miliard? Vždyť se původně mluvilo či psalo alespoň co já četl o 14 až 15 miliardách...
BB a A-B, (honza, 09.09.2007 22:14) celé vlákno | reagovat
Tak o prodeji Budvaru, nejspis do rukou A-B, pise i Financial Times:http://www.ft.com/cms/s/2/6363c6ae-5c7f-
11dc-9cc9-0000779fd2ac,dwp_uuid=e8477cc4-c820-11db-
b0dc-000b5df10621.html

Jen se tam pise o cene kolem 400 milionu dolaru, coz by bylo kolem 8 mld Kc. Driv se ale spekulovalo o mnohem vyssi sume...
Svijany, (hroch, 09.09.2007 13:33) celé vlákno | reagovat
Svijany tenkrát zachraňovali před zavřením a koupili je za pakatel. Podle informace při exkurzi zahráli anglánům na city že by bylo škoda zavřít jeden z nejstarších pivovarů, který má historii od roku 1564. A odkoupily za 300tisíc budovy určené na likvidaci. V té době uzavřené Vratislavice dopadli z uráženéma ventilama, vyřezanýma trojúhelníkovýma dírama do ležáckých tanků, vše co mohli využít na Smíchově zdemontováno zbytek zničen, aby kupce až po několika letech měl co největší problémy vrátit Vratislavické pivo na trh. Ani v jednom případě nezvyšovali cenu pivovaru před prodejem. Svijany by pod jejich područím po roce zanikli uplně už se nikde netočili a pivo taky nebylo těsně před privatizací k pití.
Hostan, (Martin Štros, 09.09.2007 12:58) celé vlákno | reagovat
To je tedy hodně zajímavé a zvláštní. Dle mého názoru ale toto nebude schváleno (nechápu, co je na znojemském pivu výjimečné), takže si tím možná Heinenkem vytváří před zákazníky dobrý důvod pro uzavření pivovaru. Další co mě napadá- Heinenken chce tímto zvýšit prodejní cenu pivovaru. Je možné, že nebude chtít pivovar zavřít, ale prodat ho (podobně jako kdysi Pražské pivovary prodaly Svijany) Tak nevím, každopádně by to mohla být dobrá zprávy, ale schválení moc nevěřím.
123
Vyhledávání