Každý má to své ...
Mé chuťové buňky praví takto:
Erdinger (až na výjimky Pikantus a nealko)je srovnatelné ve svých vlastnostech s takovým například Staropramenem. Je to slabý odvar ukázky pšeničného piva.
Franziskaner je jen o stupeň lepší na zhruba podobné úrovni jako Schöfferhofer.
Rakouský Edelweiss na tom také není nejlépe, jen je u něj zajímavá lehká bylinková příchuť.
Nejlépe se mi z dostupných pšenic u nás opravdu líbí Náchod i Březnice. Ale taková pšenka od pana Matušky - to je jiná.
Takže, pominu-li belgické Whity, kdo má chuť na pšeničné tak jak si jej pod tímto pojmem představíme - tedy bavorského typu, musí se za nimi vydat do Bavor. Výběr široký z celé řady malých pivovarů. A vezmu-li někoho ze známých piv, tak mne velmi chutnal například Hefeweissbier z Weihestephanu.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Mé chuťové buňky praví takto:
Erdinger (až na výjimky Pikantus a nealko)je srovnatelné ve svých vlastnostech s takovým například Staropramenem. Je to slabý odvar ukázky pšeničného piva.
Franziskaner je jen o stupeň lepší na zhruba podobné úrovni jako Schöfferhofer.
Rakouský Edelweiss na tom také není nejlépe, jen je u něj zajímavá lehká bylinková příchuť.
Nejlépe se mi z dostupných pšenic u nás opravdu líbí Náchod i Březnice. Ale taková pšenka od pana Matušky - to je jiná.
Takže, pominu-li belgické Whity, kdo má chuť na pšeničné tak jak si jej pod tímto pojmem představíme - tedy bavorského typu, musí se za nimi vydat do Bavor. Výběr široký z celé řady malých pivovarů. A vezmu-li někoho ze známých piv, tak mne velmi chutnal například Hefeweissbier z Weihestephanu.