úvod
homepage

Komentáře

článku: Naše pivovary proti alkoholismu mladistvých i řízení pod vlivem alkoholu

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

"alkohol mladistvým nenaléváme", (Tomáš Semrád, 30.08.2007 09:27) celé vlákno | reagovat
No jestli součástí kampaní za umírněné pití alkoholických nápojů jsou i členové skupiny Kabát v čele s frontmenem a pařmenem Pepou Vojtkem, tak nevím nevím, jestli taková kampaň nepůsobí tak trochu proti původnímu smyslu...:-).
Jo a jinak bych souhlasil s Frantou. Např. ve Švédsku jsou za prostituci trestáni i "kunčafti", ne jen samotné prostitutky, které své sexuální služby nabízejí, ale trestně zodpovědní jsou právě ti co je sami, dobrovolně vyhledávají. Tudíž pokud je někomu méně než 18 let a požaduje po hospodském nalití alkoholického nápoje, automaticky dělá něco o čem ví, že je v rozporu se zákonem. Hospodský přece nemůže nikoho legitimovat....
Franto : Ovšem,, (Petr Pavlas, 04.01.2007 15:07) celé vlákno | reagovat
to by mohlo skutečně zabrat a novináři a reportéři Novy by přišli o jedno ze stálých témat.
Špatný zákon!!!, (Franta, 04.01.2007 11:36) celé vlákno | reagovat
Vážení,
četl jsem si příspěvek o boji proti alkoholismu.
Nemám proti němu nic, ale chtěl bych tímto říci, že nejdříve je nutno změnit zákon, který je špatný. Podotýkám, že nejsem majitelem řádné restaurace nebo podobně a nejsem tedy finančně závislý na této činnosti.
.
.
Uvedený zákon o boji proti alkoholismu naprosto "CHYBNĚ" říká, že hostinský nesmí nalévat osobám starším 18 roků. A´t se na mne páni poslanci nezlobí, ale hostinský je obchdník, jako každý jiný a musí prodávat zboží, tedy i pivo a jiný alkohol. Jakto, že je mu dávana v rozporu se zádami podnikání povinnost nenalévat osobám mladším 18 roků???
.
1) hostinský není osoba oprávněná k vyžadování občanských a jiných průkazů totožnosti, nebo se snad mýlím?
.
2) proč není trestána osoba, která požaduje nalévání alkoholických nápojů, jetliže požaduje nalití - tato osoba neporušuje zákon?
.
3) při kontrolách v restauracích a jiných osvěžovnách by měly být kontrolovány osoby požadující nalévání a to snad všemi instancemi - FÚ, policie a pod.
.
Dodnes jsem nepochopil, že je těmto postihům vystavem hostinským.

S pozdravem Franta
Vyhledávání